Q School Seria 3 - ultimii patru

18:36:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Kurt Maflin
Q School isi inchide portile dupa trei saptamani de snooker jucat la intensitate maxima, visuri implinite sau destramate, victorii sau infrangeri, fete vesele sau triste. Sheffield-ul se poate acum declara un oras ceva mai linistit, intrucat astazi a luat sfarsit ultimul eveniment din seria celor trei. Si asa cum era si normal, patru jucatori au obtinut un binemeritat loc alaturi de numele grele, in circuitul profesionist.


Visul s-a transformat in realitate pentru: Kurt Maflin, Adam Duffy, Stuart Carrington si David Gilbert, toti cei patru urmand sa beneficieze de toate drepturile, privilegiile dar si obligatiile pe care jucatorii din circuit le au. Avadn in vedere ca cel de-a treilea eveniment a reprezentat si ultima sansa de a mai prinde trenul spre "bucatica de cer", tensiunea s-a putut simtii printre jucatorii inscrisi in Seria 3.


Kurt Maflin, un jucator pentru care recunosc, am toata admiratia din lume, in principal pentru ca i-am urmarit evolutia pe parcursul intregului sezon 2010/2011 si am putut observa cat de mult a muncit, a prins, intr-un final glorios un loc in circuit. Spun asta pentru ca in primele doua serii s-a vazut extrem de nenorocos si a pierdut calificarea cu scorul de 4-3, de fiecare data.


Totusi, eforturile de a atinge maximum de 147 in cadrul PTC 1 si de a se califica pentru China Open i-au fost rasplatite cu un loc in circuit. A inceput Seria 3 prin praticarea scorului de 4-1 in fata lui Chris Norbury si Mitchell Travis, a trecut cu 4-0 de David McLellen, pentru ca in final sa revina la "modelul de 4-1" si sa castige sferturile de finala cu in fata lui Martin O`Donnell. Victorie meritata din plin pentru englezul ce reprezinta Norvegia in circuit. :-)


Adam Duffy
Adam Duffy, jucatorul care a primit o bursa de antrenament Paul Hunter in 2008, si-a inceput cursa Seriei 3 destul de bine. L-a invins pe Lyndon Gordon cu un decisiv 4-0, a inchis cu un strans 4-3 meciul cu Stephen Rowlings, a trecut cu 4-1 de Lee Walker si cu 4-2 de Alex Davies, pentru ca ultima batalie sa o castige cu scorul de 4-2, scor ce punea punct visului de calificare a lui David Gray.


Cele mai importante reusite inregistrate de Adam pe parcurul sezonul trecut sunt participarile la seria de evenimente PTC. A luat parte in cinci dintre cele sase PTC-uri, cea mai buna performanta avand-o in cadrul PTC 5, cand a ajuns pana in runda cu numarul trei, aici fiind invins de Peter Ebdon cu 4-2.
In ceea ce priveste Q School-ul, nu a avut un start prea bun, pierzand inca din prima runda a Seriei 1 (4-1 cu Robbie Williams), insa in cadrul evenimentului secund a ajuns pana in runda patru, unde a fost invins de irlandezul David Morris cu 4-0.


Stuart Carrington
Stuart Carrington nu este un nume foarte cunoscut multora dintre noi, insa va asigur ca englezul are un palmares demn de invidiat. A fost o prezenta constanta in cadrul seriei de PTC si EPTC (evenimentul cu numarul 4). Ca si Adam insa, in cadrul PTC 4, pe cand ajunsese in runda trei, a fost invins de acelasi Peter Ebdon, de aceasta data cu sfarsietorul 4-0.


Cu toate acestea, in cadrul Q School a inregistrat o evolutie extrem de buna. S-a calificat pentru runda cu numarul trei in primele doua serii, pentru ca in final sa treaca de acest prag in Seria 3 si sa obtina mult doritul loc in circuit.
A inceput prin scorul de 4-0, aplicat atat lui Nick Jennings cat si lui Justin Astley, a continuat cu 4-1 in fata lui Li Hang si Ian Burns, pentru ca finalul sa fie unul de 4-2 in meciu jucat impotriva lui Stephen Craigie.


David Gilbert
David Gilbert, este insa un nume ce ne pare mai familiar. Englezul de 29 de ani din Derby a facut multe pentru ca noi sa rezonam la auzul numelui sau, luand parte la foarte multe evenimente PTC si EPTC si facand ravagii in multe dintre etapele de calificare pentru competitii ca Shanghai Masters, World Open, UK Championship, Welsh Open, China Open sau chiar Campiontul Mondial. Desi nu a trecut de niciuna dintre etape, evolutia sa a fost una remarcata.


In cadrul Q School a fost singurul jucator ce s-a calificat pentru sferturile de finala pentru toate cele trei evenimente. Ce-i drept pe primele doua le-a pierdut, 4-3 cu Robin Hull si 4-2 cu Tian Pengfei, insa pe cel de-al treilea nu l-a mai lasat sa scape :-P
In runda secunda a trecut de Robbie Williams cu scorul de 4-1 si un 140 absolut fantastic, apoi l-a invins dupa un meci tensionat pe scotianul Bobby Cruickshanks cu 4-2, l-a eliminat pe indianul Brijesh Damani cu 4-1, ultima batalie dand-o in fata "Asasinului" Allan Taylor, pe care l-a dovedit cu scorul de 4-1.


Cele trei saptamani de snooker vor fi urmate de alte trei saptamani de vacanta, vacanta pe care jucatorii o vor petrece cel mai probabil tot pe langa postavul verde.
Sincere felicitari tuturor jucatorilor, chiar daca au castigat sau nu. Efortul extraordinar de a face fata "Scolii de Snooker" nu poate fi decat admirat :-)


Castigatori Q School Seria 1: Andrew Norman, Adam Wicheard, Robin Hull si David Grace.
Castigatori Q School Seria 2: Simon Bedford, David Morris, Li Han si Tian Pengfei.
Castigatori Q School Seria 3: Kurt Maflin, Adam Duffy, Stuart Carrington si David Gilbert.

0 comments: