Competitia Pink Ribbon 2011 - Mark Joyce cucereste trofeul

14:56:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Joyce, campion Pink Ribbon 2011
Duminica seara cea mai roz competitie a sezonului a luat sfarsit cu victoria de netagaduit a lui Mark Joyce. Acesta a reusit sa il invinga pe ex-campionul de anul trecut, Michael Holt cu scorul de 4-0, pentru a cucerii trofeul roz si a incasa cele 2.400 de lire sterline.


Dupa cinci zile de snooker jucat "la roz", sferturile de finala au debutat cu doua meciuri extrem de intense si doua cu victorii clare. In timp ce Martin Gould si Michael White (pe de o parte) si Sam Harvey si Jimmy Robertson (pe de alta) ajungeau in frame decisiv (White si Robertson aveau sa castige), Mark Joyce nu parea sa intampine nicio problema in a-l invinge pe actualul campion mondail John Higgins cu scorul de 4-2, in timp ce Michael Holt il stergea pe Ryan Day de pe tabela cu 4-0.


Semifinalele aveau sa se desfasoara dupa acelasi tipar, primul meci vanzadu-se nevoit sa ajunga in frame decisiv, de aceasta data protagonistii fiind Michael Holt si Jimmy Robertson. Dupa o ploaie de break-uri ce aproape ca au atins trei cifre, Holt avea sa iasa invingator si sa-si asigure un loc in finala.
La polul opus, Mark Joyce termina relativ repede intrevederea snookeristica cu Michael White, invingandu-l cu scorul de 4-1.


Holt, Joyce si cosul plin de bunatati a lui Peter
Si iata ca ne aflam in fata ultimei frontiere - marea finala. Nu a durat mult, de fapt nici nu prea avea cum, ambii jucatori fiind jucatori rapizi si stiind bine ce trebuie sa faca. Cu doar doua break-uri de 64 si 73 de puncte, Joyce punea punct meciului final cu scorul de 4-0. Pink Ribbon avea un nou campion in persoana sa.

Este intr-adevar o victorie extrem de valoroasa pentru Mark, pentru ca a fost unul dintre cei mai bine pregatiti jucatori ai acestui turneu si asta s-a vazut inca de la primul meci pe care l-a jucat. Incununarea a cinci zile de munca cu o victorie, este cea mai buna rasplata pentru un jucator de snooker.
Pe de alta parte insa, nu pot sa nu ii dau "Caesar-ului ce a al Caesar-ului" pentru ca si Holt a jucat impecabil. S-a impus in joc inca de la bun inceput si a facut tot ce i-a stat in putinta sa isi apere titlul ... si aproape ca a si reusit. 

Victoria lui Mark Joyce pune punct competitiei Pink Ribbon editia 2011, insa South West Snooker Academy va trebui sa se pregateasca imediat de una noua, pentru ca in Iulie, Players Tour Championship 2 va fi tinut aici.

Sincere felicitari Echipei Roz pentru munca depusa si pentru ca au facut din acest Pink Ribbon unul de-a dreptul spectaculos. Multumiri lui Paul Mount, lui Sarah, Janie Watkins si nu in ultimul rand lui Monique Limbos pentru pozele extraordinare pe care le-a facut si pe care mi-a ingaduit sa le folosesc! :-)


La cat mai multe competitii Pink Ribbon!!! :-))

0 comments: