PTC 1 (2011) - cu toata viteza inainte

02:33:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Williams champion PTC1 2010
In timp ce majoritatea fanilor pe care ii cunosc inca tuna si fulgera in urma anuntului facut de World Snooker (cel de a scurta formatul de UK Championship - si ca sa clarific situatia: nici mie nu imi prea place, dar inca suntem ingropati in criza economica grrr!), sezonul de snooker 2011-2012 este gata de start. Si nici ca se putea sa incepem mai frumos, decat cu seria de evenimente ce a revolutionat snooker-ul anul trecut - Players Tour Championship.


Anul trecut, pe cand primul eveniment vedea lumina zilei inca mai vanam scorurile de pe global-snooker.com si nici ca banuiam ce impact grandios va avea aceasta inovatie marca Barry Hearn aspura sportului cu tacul. La un an de la lansarea la apa insa lucrurile sunt cat se poate de clare: cine vrea un loc bun in clasamentul oficial trebuie (vorba aceea, it`s a must) sa participe la cat mai multe evenimente PTC si sa joace strasnic de bine.

Se pare ca jucatorii au inteles mecanismul si sunt de acord cu el, pentru ca iata! Inca de la prima editie avem etape de pre-calificare. Acestea vor avea loc in perioada 18-19 iunie, urmand ca intre 20-22 sa avem competitie propriu-zisa.
Din pacate, World Snooker a anuntat ca sistemul de scoruri la minut va intra in functiune de abia luni, ceea ce nu mi se pare prea corect ... dar, in fine! Avem un nou sezon in fata noastra asa ca URAAA! :-))

In 2010 "The Welsh Potting Machine" Mark Williams, devenea primul campion de PTC. Anul acesta insa, ramane de vazut daca va reusi sa isi apere titlul de ceata de flacai flamanzi dupa premii si puncte :-)) De altfel, cred ca multe nume grele din snooker vor trebui sa se arate si mai puternice decat au facut-o in sezonul trecut pentru ca tinerele sperante (de ex. Judd Trump) sunt gata de atac. Si dupa cum am vazut, nu au nevoie decat de o sansa ;-)


Iata insa si programul primei zile:


De la ora 19:00
1. Hammad Miah vs. Oliver Lines
2. Ian Stark vs. Sachin Plaha
3. Jak Jones vs. Kyren Wilson
4. Stephen Ellis vs. Kishan Hirani
5. Joel Walker vs. Dessie Sheehan
6. Brian Cox vs. Ben Harrison
7. Alex Taubman vs. Martin Ball
8. George Marter vs. Martin O'Donnell


De la ora 20:30
9. Jonathan Friel vs. Allan Taylor
10. Shahram Changezi vs. Bash Maqsood
11. Declan Bristow vs. Darren Bond
12. James Murdoch vs. Callum Lloyd
13. Gareth Allen vs. Sydney Wilson
14. Chen Zhe vs. James Silverwood
15. Shaun Wilkes vs. Lee Richardson
16. Grzegorz Biernadski vs. Lewis Frampton


De la ora 21:30
17. Lee Page vs. Terry Buchan
18. Lasse Munstermann vs. Steve Judd
19. John Sutton vs. Phil O'kane
20. James Hill vs. Mitchell Mann
21. Sam Harvey vs. Saqib Nasir
22. Leo Fernandez vs. Nick Jennings
*programul este actualizat pentru RO



Ne revedem maine pentru primele impresii. Multa bafta tuturor jucatorilor! :-)

0 comments: