PTC 1 (2011) - Ronnie O'Sullivan triumfa la Sheffield

14:42:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ronnie O'Sullivan, campion PTC 1 (2011)
Dupa doua zile de calificari si alte trei de meciuri intense de snooker, a sosit timpul sa ne alegem un campion. Si pentru ca pe Ronnie O'Sullivan nu l-am mai ales de ceva vreme .... glumeeeeeam! :-)) "Racheta" si-a facut lectiile ca la carte si a reusit pe propriile sale "motoare" sa se lanseze exact spre victorie. Si inca ce victorie! Un 4-0 curat obtinut in fata lui Joe Perry.


Anul trecut O'Sullivan a mai fost favorit la castigarea unuia dintre cele sase PTC-uri, insa a pierdut finala in fata lui Barry Pinches. Acum insa, lucrurile au stat extrem de diferit, jucatorul din Essex fiind cum nu se poate mai hotarit sa demonstreze ca este gata de noul sezon si ca inca mai este apt pentru job-ul de campion.
Intreaga sa cursa pentru acest PTC a fost una aproape perfecta cu nici mai mult, nici mai putin de opt break-uri de peste 100 de puncte! Poate suna a ceva obisnuit pentru Ronnie, insa la forma si dezinteresul pe care le-a etalat in ultima vreme, credeti-ma ca este ceva extraodinar.


Ieri, a trecut cu 4-2 de Martin Gould, Stuart Bingham si Joe Jogia, pentru a-si stabili victorioasa intalnire cu Joe Perry. Dupa meci, a declarat pentru World Snooker ca este multumit de jocul sau, ca inca mai face terapie cu Steve Peters (psihiatru) si ca isi mai ofera un an-doi sa intre in forma de joc ce l-a facut celebru si a revolutionat snooker-ul. 
Cu tentativa de a atinge break-ul maxim in semifinala jucata impotriva lui Jogia (stopata insa la 120 de o galbioara neinspirata), O'Sullivan se arata intr-o forma cu mult mai buna decat ce a lasat sa se intrevada sezonul trecut. Speram ca victoria recent obitnuta in Sheffield sa ii mai anime respectul de sine si sa continue sa ne delecteze pe mai departe cu o evolutie demna de "WOW!".

Campionul insa nu reprezinta intreaga competitie, asa ca haideti sa vedem cine a mai stralucit in cadrul primul PTC din acest nou sezon.

In primul rand trebuie sa il mentionez pe finalist, Joe Perry. Dupa cum bine stiti, Perry nu a avut un sezon prea glorios si lasand la o parte German Masters-ul unde a mai miscat putin, in rest l-am vazut eliminat inca de prin primele etape ale competitiilor. Totusi a reusit sa se ridice de jos, sa se scuture de praf si sa porneasca increzator la drum. Cu un 4-0 obtinut in fata lui James Wattana in optimi, un 4-1 in fata lui Jamie Jones in sferturi si un 4-2 in fata lui Graeme Dott in semifinala, "Gentleman-ul" snooker-ului parte determinat sa recupereze un sezon trecut nu prea stralucit.


Joe Perry, finalist PTC 1 (2011)
Pe de alta parte, nume ca Graeme Dott sau Joe Jogia, nu pot fi nici ele eliminate din randul celor care au uimit audienta. E drept, asa cum si O'Sullivan a declarat "toti jucatotii au fost cam ruginiti", insa unii pare-se ca au fost mai ruginiti decat altii. :-))

Oricum ar fi, este destul de clar ca acest prim eveniment PTC a reprezentat o rampa de lansare pentru tinerii jucatori amatorii, dar si un imbold pentru increderea celor care nu s-au descurcat prea bine in 2010/2011. Ramane totusi de vazut, ce se va intampla cand "rugina" se va evapora, iar "greii" vor reveni pe "piata". ;-)


In final, "Snooker, my love" doreste sa il felicite pe Ronnie O'Sullivan pentru revenirea in forta pe care a pus-o in aplicare seara trecuta si sa ii ureze la cat mai multe victorii de acest fel. La fel de sincere felicitari si celorlalti jucatori ce au rezistat maratonului de cinci zile. Snooker-ul este mandru de baietii sai! ;-)

0 comments: