Australian Goldfields Open 2011 - Stuart Bingham cucereste titlul australian

21:54:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Stuart Bingham, campion Australian Open 2011
Editia inaugurala a Australian Goldfields Open si-a gasit campionul in persoana lui Stuart Bingham. Englezul a trecut de nume mari ca Ding Junhui, Mark Allen si Shaun Murphy pentru a-si rezerva un loc in finala alaturi de galezul Mark Williams. Desi a fost condus cu 8-5, Stu a reusit sa revina in meci pentru a-l invinge pe actualul ocupant al locului intai in clasamentul mondial cu scorul de 9-8.


Prima sesiune s-a terminat la egalitate, 4-4 dupa ce Bingham a deschis scorul cu un minunat break de 139 de puncte, in timp ce Williams raspundea cu un 89 pentru 1-1. Totusi, baietii nu si-au impariti frame-uri, pauza gasindu-l pe englez la carma, cu scorul de 3-1. 
Dupa cateva minute de respiro, Mark s-a folosit de un 90 si un 84 nu numai pentru a egala performanta inregistrata de adversarul sau, ci si pentru a prelua conducerea pentru prima oara de la inceputul bataliei de tacuri, 4-3. Ultimul frame ii revea lui Stu, scorul de 4-4 reliefand cat se poate de bine soarta acestei intalniri snookeristice.


Mark Williams, finalist Australian Open 2011
Cateva ore mai tarziu, ultima sesiune incepea de acesta data galezul fiind cel care se arunca in lupta, inregistrand break-uri de 52, 31, 32 si 71 pentru a-si impune pozitia de lider in meci cu scorul de 7-4! Si cum pauza de 15 minute batea la usa, Stuart trebuia sa castige urmatorul frame pentru a-si mentine increderea in stilu-i de joc si speranta revenirii. Ceea ce a si facut, astfel cei doi jucatori intrand la cabine cu Williams la "putere" (7-5).


Publicul ii aplauda frenetic la reintrarea in arena, iar cateva minute mai tarziu, dupa un snooker norocos, si break-uri in valoare de 69 si 76 de puncte, Stuart Bingham reusea sa egaleze 8-8. Fabuloasa revenire! Se vedea clar ca isi recapatase energia ce i-a folosit la castigarea meciurilor anterioare, insa evolutia sa nu avea a se opri aici. In timpul ultimului frame, dupa un stategic start in valoare de 46 de puncte, englezul il lasa pe Williams in deficit de un snooker. "The Welsh Potting Machine" a reusit sa isi croiasca drum printre bilele de pe postavul verde, insa un kick a intervenit in realizarea snooker-ului, Stuart curatand masa pentru victorie.


Astfel ca dupa a cursa nebuna, englezul din Essex se vede campion. Este jucator profesionist de 16 ani, insa acest turneu a marcat "botezarea" sa in materie de sferturi de finala, semi-finala si finala. Si cum sa inchei acest ciclu, decat cu ridicare trofeului? Ce realizare mai frumoasa ai putea avea?!
Pentru cei care au vazut ceremonia de premiere, a fost lesne de observat cat de emotionat si coplesit a fost Stu. Cu o voce tremuranda si abia gasindu-si cuvintele, englezului parca nu-i venea a crede. Adevarul este ca dupa atatia ani de infrangeri si meciuri pierdute la mustata, o astfel de victorie pare ireala.


Stu, beat de fericire dupa inscrierea ultimei bile
La polul opus, Mark Williams a profitat de ocazie pentru a il lua peste picior pe maestrul de ceremonii care i-a pus aceiasi intrebare de doua ori, devenind insa serios in momentul recunoasterii meritelor adversarului sau. Din pacate, Williams nu a invins, rezultatul din aceasta zi amintandu-mi de finala UK Championship 2010, cand era la doar un pas de victorie, insa superba revenire a lui John Higgins ii curma acest vis. Cunoscandu-l insa pe galez, va lua tot ce e mai bun din aceasta experienta si va continua sa se antreneze pentru un nou turneu. 
Personal, am increderea ca acest sezon de snooker il va vedea pe Mark Williams invingand intr-o competitie de puncte.


Si iata ca cele 18 zile nebune au luat sfarsit. Jucatorii plimbaciosi ce au strabatut China, Thailanda si Australia se vor intoarce acasa la familiile lor si fusul lor orar. Insa batalia reincepe curand, inca din prima zi a lunii august etapa de calificare pentru Shanghai Masters debutand la Sheffield.

0 comments: