Australian Goldfields Open 2011 - Ziua 1

02:07:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Victorie de exceptie pentru Mark Davis
Agitatie maxima in prima zi a turneului Australian Open si multe surprize in privinta scorurilor inregistrate. Parca miroseam eu ceva, insa chiar din prima zi, ei asta si pe mine m-a surprins! :-) Cert este insa, ca surprizele de acest fel fac deliciul oricarei competitii, deci la cat mai multe!!!


Undeva in jurul orei sase dimineata, in timp ce Romania dodoloatza mijea ochii, la Bendigo in Australia ora pranzului anunta primele doua meciuri ale zilei, si anume Shaun Murphy versus Andrew Higginson si David Gilbert versus James Mifsud.
Nu au fost meciuri care sa dureze o eternitate, Murphy impunandu-se cu scorul de 5-3 in fata lui Higginson, in timp ce proaspatul absolvent al Q School, David Gilbert il invingea cu 5-1 pe wild-card-ul James Mifsud. Primele doua locuri din optimi erau astfel ocupate.


Putin mai tarziu avea sa vina si prima surpriza a zilei, Judd Trump jucand impotriva lui Mark Davis. Si ce meci a fost!
O ploaie de break-uri in valoare de 84, 91 si 58 il punea in frunte pe Davis cu scorul de 3-0, in timp ce Trump parea aproape exasperat de evolutia meciului. Totusi, finalistul din acest an al Campionatului Mondial si castigator de China Open, Trump a reusit ca prin intermediul unui 52 si al unui 89 sa reduca din deficit la 2-3.


Juddy Trump paraseste competitia
Scorul nu avea sa ramana prea mult timp asa, Davis avand grija sa isi mareasca avantajul la  4-2, in timp ce Juddy avea o ultima zvacnire cu un break de 62 pentru 4-3. Putin cam tarziu totusi ... iar forma tanarului jucator ce a impresionat o lume intreaga cu performantele sale recente, parca nu mai era la fel de agresiva. Tocmai de aceea, jucatorul OnQ Promotion a profitat pentru a-si asigura un loc in optimi, castigand cu 5-3. O realizare despre care se va vorbi mult! Felicitari Mark Davis!!!


Unicul si inegalabilul, Stephen Hendry
La masa cu numarul 2, Jamie Cope il intalnea pe Tom Ford. Desi Ford nu este tocmai ceea ce am numi "un jucator popular", este un jucator talentat si ambitios, demonstrand acest lucru cu varf si indesat, trecand de break-ul de 102 puncte a lui Cope si invingandu-l cu 5-2.


Pe la orele 12:30 trecute fix, unul dintre cele mai importante meciuri ale zilei incepea. Marele Stephen Hendry juca cu strategul Martin Gould. Inca un meci demn de toata atentia noastra!
Ca de obicei, Hendry a luat un start minunat, break-uri de 42, 53 si 51 pozitionandu-l la doua frame-uri departare de adversarul sau. Totusi, Gould a avut taria de a reveni in meci, astfel ca la pauza scorul era 2-2.


Dupa cateva minute de respiro, cei doi jucatori reintrau in arena, si chiar daca Martin a parut ca favorit pentru a prelua conducerea, ratarea bilei maro a insemnat preschimbarea scorului in 3-2, insa in favoarea scotianului. Totusi, Martin nu avea sa renunte, un break stabil de 59 de puncte aducand egalitatea pe tabela la marcaj, de aceasta data la 3-3.

Trist, Martin face cale intoarsa catre Marea Britanie
 Nu stiu de ce, dar am avut senzatia ca situatia cerea un break semnat Hendry, un break care sa uimeasca publicul ... si se pare ca si Hendry era de acord cu mine, curatarea perfecta a mesei cu un 120 minunat stand marturie, in timp ce urmatorul 57 ii netezea calea spre optimile de finala, invingandu-l astfel pe Gould cu 5-3. Clasa pura!


Ultimul meci al zilei a fost (ironia sortii), dat intre Peter Ebdon si Rory McLeod. Dar startul nu a fost unul atat de lent pe cant ne-am fi asteptat, Ebbo acaparand dintr-un foc (break-uri de 75 si 60) primele trei frame-uri. McLeod parea ca nu va avea un cuvant prea mare de spus, insa ca sa vezi? Egalarea meciului la 3-3 si castigarea urmatoarelor doua frame-uri stergea orice urma de indoiala asupra capacitatii de luptator a lui Rory. Condus cu 3-0, McLeod a reusit nu numai sa revina in meci, ci sa il si castige! Surprinzator rezultat!


Ziua secunda se anunta a fi la fel de antrenanta, asa ca va invit sa fiti alaturi de baietii nostri in Australia.


Ora 06:00 (ora RO)
16. Dominic Dale vs. Steve Mifsud
20. Rory McLeod vs. Shaun Murphy
urmati de:
3. John Higgins vs. Matthew Selt
7. Ali Carter vs. Marcus Campbell


Ora 12:30 (ora RO)
15. Neil Robertson vs. Nigel Bond
8. Mark Allen vs. Ryan Day


Program TV:
12:30 - 15:30 EuroSport 2
18:45 - 21:00 EuroSport
21:00 - 23:00 EuroSport 2

0 comments: