Australian Goldfields Open 2011 - Ziua 2

21:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Debutantul Matt Selt il elimina pe Higgins
Surprizele s-au tinut lant in noul turneu australian, astazi marele John Higgins pierzand meciul de deschidere in fata debutantului Matthew Selt cu scorul de 5-4, dupa ce l-a condus pe englez cu 4-1, in timp ce Ali Carter a fos ingenuncheat de scotianul Marcus Campbell cu scorul de 5-3. Astfel ca atat Ali cat si John se vad nevoiti sa se intoarca in Marea Britanie dupa o luna nebuna de snooker.


Dimineata europeana a marcat inceperea meciurilor disputate intre Dominic Dale si wild-card-ul Steve Mifsud pe de o parte, si Shaun Murphy si Rory McLeod pe de alta.
Demonstrand aceiasi froma de joc extrem de buna, "Magicianul" Murphy a trecut cu un foarte clar 5-1 de McLeod, in timp ce "cantaretul si jucatorul" Dom Dale il invingea cu 5-2 pe australianul Mifsud.


John Higgins, nevoit sa se intoarca in frumoasa-i Scotie
Cateva minute mai tarziu, Ali Carter si Marcus Campbell isi preluau locurile la Masa cu numarul 2, in timp ce John Higgins si Matthew Selt isi incepeau incrusicarea de tacuri la Masa cu numarul 1, masa televizata.

Daca Carter si Campbell si-au impartit frame-uri pana cand scotianul Marcus s-a simtit destul de pregatit pentru a zbura singurel catre victoria de 5-3, meciul dintre Higgins si Selt s-a desfasurat total diferit.


Desi nu parea la fel de concentrat ca in sezonul trecut, campion mondial cu patru titluri in palmeres, John Higgins a reusit sa se impuna in fata lui Selt si sa il conduca cu scorul de 4-1. Parea ca englezul va fi invins, pana cand "The Wizard of Wishaw" a inceput sa comita erori grave, erori ce au fost perfect transformate in sanse de castig de catre adversarul sau. Astfel ca Selt s-a conformat in a castiga cate un frame pe rand pana cand a egalat la 4-4, si inca unul pentru a-l elimina pe omul anului in materie de snooker, din turneu.


Robbo a fost pe val
Dupa terminarea meciului, Higgins a recunoscut ca nu prea a reusit sa prinsa ritmul pe parcursul saptamanii petrecute in Thailanda la Cupa Mondiala. In plus, a marturisit ca nu s-a antrenat prea mult de la castigarea titlului de campion mondial preferand sa petreaca mai mult timp cu familia. Totusi, avem promisiunea scotianului ca lucruruile se vor schimba in curand. ;-)

In ceea ce il priveste pe Carter, capitanul a declarat ca se simte extenuat dupa Wuxi Classic si Cupa Mondiala, iar faptul ca nu si-a mai vazut bebelul de trei saptamani si-a spus cuvantul. Si cum cu totii stim ca un moral ridicat si o stare de spirit buna sunt cruciale pentru a juca bine, speram ca putin timp de odihna si ceva antrenament, vor scoate la iveala din Higgins si Carter "animalele feroce" gata de atac. :-)


Mark Allen si Ryan Day ne-au oferit un spectacol snookeristic furmos, din pacate netelevizat. Totusi, dupa judecarea socurilor si a celor doua personalitati, e imposibil sa nu apreciem intalnirea dintre baieti.
Desi Allen a acaparat un un top break de 60 de puncte primele doua frame-uri, pauza dintre sesiuni avea sa ii gaseasca pe baieti la egalitate 2-2, in urma break-urilor de 89 si 53 inscrise de galezul Day.


Agentul 007, Nigel Bond se intoarce la spionaj
Colectionand cu atentie 76 de puncte de pe masa, Allen prelua conducerea, insa frame-ul urmator ii revedea lui Day, scorul fiind din nou egalat la 3-3. Parea ca cei doi vor merge pana la capat, terminand in frame decisiv. Nimic mai gresit, insa.
Nord-irlandezul a preluat din nou conducerea meciului, castigand de aceasta data frame-ul cu numarul sapte, insa de aceasta data Day nu mai raspundea pe masura, o tentativa esuata de realizare a break-ului maxim (terminata intr-un 72), pavand calea spre victorie a lui Allen, ce castiga astfel cu scorul de 5-3.


O surpriza foarte placuta a fost oferita de Neil Robertson, starul local ce a parut a se simti extrem de bine jucand in fata publicului sau. A oferit un spectacol pe cinste, a parut foarte increzator in fortele proprii si nu s-a lasat amenintat de tenacitatea lui Nigel Bond, adversarul sau de meci.
Desi a inceput destul de fragmentat, jocul a evoluat frumos, break-uri de 42, 59, 53 si 48 asigurandu-i victoria lui Robbo, cu scorul de 5-2. Un start pe care australianul il va transforma intr-o cursa foarte buna, speram ;-)


Programul zilei de maine arata cam asa:


Ora 06:00 (ora RO)
18. Mark Williams vs. Barry Pinches
14. Stephen Maguire vs. Ken Doherty
urmate de:
11. Mark Selby vs. Joe Perry
13. Matthew Stevens vs. Liang Wenbo


Ora 12:30 (ora RO)
19. Matthew Selt vs. Stephen Hendry
10. Ding Junhui vs. Stuart Bingham


Program TV:
12:30 - 15:30 EuroSport 2

0 comments: