Australian Goldfields Open 2011 - Ziua 3

20:53:00 Ramona Dragomir 0 Comments

The Welsh Potting Machine putin ingrijorat de forma de joc
Unul cate unul, numele grele cad in Australia. Astazi a fost randul lui Stephen Maguire, scotianul suferind o infrangere de proportii in fata legendarului Ken Doherty, in timp ce galezul Matthew Stevens pierdea in cel mai ingrat mod cu putinta, in fata lui Liang Wenbo.


Ziua cu numarul trei a inceput destul de lent cu meciurile dintre Mark Williams si Barry Pinches la masa 1 si Stephen Maguire si Ken Doherty la masa cu numarul 2. Dar in timp ce cel de-al doilea meci mentionat s-a incheiat relativ repede, Kenny neintampinand prea multe obstacole in a-l trimite acasa pe Stephen cu 5-2, meciul de la masa televizata avea sa se prelungeasca destul de mult.


Era clar ca "The Welsh Potting Machine" avea nevoie de ceva "reparatii", chiar Williams declarand dupa meci ca trebuie neaparat sa isi imbunatateasca forma de joc, pentru ca daca va continua asa, nu va castiga urmatorul meci. In final totusi, a putut sa obtina o victorie chinuita de 5-2 in fata lui Barry Pinches.


Start bun pentru Perry, final nu la fel de glorios insa
Imediat dupa terminarea celor doua meciuri, spectatorii urmau a fi rasfatati snooker de calitate, atat maeciul cel disputat de Selby in fata lui Perry, cat si cel dintre Stevens si Wenbo, fiind adevarate spectacole de tacuri bine atintite catre victorie.


La inceput Selby parea deloc in forma, nereusind parca sa isi gaseasca fluenta in joc, ca drept dovada Joe Perry profitand pentru a urca ca un rege spre 3-0. Insa chiar inainte de pauza dintre sesiuni, the Jester isi castiga primul frame al zilei, pentru a transforma scorul in 3-1.

Acesta a fost de altfel, momentul ce a marcat revenirea lui Selby in meci, pentru ca dupa cele 15 minute de pauza, englezul s-a napustit practic in toiul meicului nu numai pentru a egala, ci si pentru a prelua conducerea cu 4-3. Un mic break de 44 puncte parea insa suficient pentru a-si mai adauga un frame la colectie ... si inca ce frame ... era cel ce ii garanta victoria de 5-3! Asadar the "Jester from Leicester" a reusit performanta revenirii in meci pe cand multi nu i-o mai "creditau". Bine jucat! Cu toate acestea insa, nu pot sa nu il compatimesc pe Joe Perry, la startul inregistrat meritand un altfel de final.


Selby, incantat de victoria obtinuta
La masa alaturata Matthew Stevens il intalnea pe Liang Wenbo intr-un meci ce a adus culoare zilei.

Desi galezul a pornit cu mare avant castigand primele doua frame-uri ale meciului, Wenbo "pasea" linistit pe postavul verde cu tacul, cat pentru a intra la cabine la egalitate 2-2.
Dupa pauza insa, Stevens si-a preluat pozitia de lider cu un break de 82 de puncte, insa egalitatea urma a fi restabilita cat ai zice peste, Wenbo lovind un 111 perfect. De altfel chinezutul a si continuat, incercand sa realizeze break-ul maxim, din pacate stopat la doar 120 de puncte (bila galbena i-a dat de furca), break ce il propulsa in frunte cu 4-3.

The Welsh Dragon a fortat insa ca meciul sa se termine in frame decisiv, din pacate nereusind sa il si castige, Wenbo primind astfel un loc in optimini dupa victoria de 5-4 in fata lui Matthew.


Razbunatorul Stu Bingham
Inca un Matthew, de aceasta data Selt fiindu-i numele de familie, avea sa isi castige dreptul de a juca mai departe in competitie, insa in sferturile de finala. 

Matt Selt l-a avut ca adversar pe Stephen Hendry, pe care insa l-a invins cum nu se poate mai usor cu scorul de 5-1. Si iata cum doi campioni mondiali au fost eliminati din turneu in urma intalnirilor de snooker cu Selt: intai Higgins, iar acum Hendry.
Propun pe aceasta cale un pseudonim pentru jucatorul din Romford, "The World Champions crasher". Ce ziceti? Unde mai pui ca in sferturile de finala va intalni un alt campion mondial, pe Shaun Murphy :-))


Ding Junhui paraseste competitia australiana
Ziua avea a fi incheiata de disputa Ding Junhui - Stuart Bingham, un meci ce s-a desfasurat sub numele "razbunare". Si asta pentru ca Stu i-a platit lui Ding infrangerea suferita in cea de-a doua runda de Campionat Mondial 2011, cand a fost batut cu 13-12.

Englezul a pornit extrem de sigur pe el , acaparand primele doua frame-uri, in timp ce Ding inscria un 104 pentru a reduce din deficit. La pauza insa, Stu "refacea" rezultatul la 3-1.
Desi intr-o forma destul de buna de joc, Ding parea totusi descumpanit de ceea ce se petrecea la masa de joc, ratand foarte multe lovituri si mai ales lasandu-l pe Bingham cu pozitie de atac. A reusit pana la urma sa mai uimeasca publicul sustinator cu un break de 124, insa seria de 60, 107 si 86 inscrisa de englez avea sa inghete rezultatul al 5-2 in favoarea lui Bingham. Razbunarea era astfel incheiata! :-P


Maine vom avea ultimele meciuri din optimile de finala, programul putand fi vizualizat mai jos:


Ora 06:00 (ora RO)
26. David Gilbert vs. Mark Williams
21. Marcus Campbell vs. Mark Allen
urmate de:
23. Mark Selby vs. Mark Davis
22. Tom Ford vs. Stuart Bingham


Ora 12:30 (ora RO)
25. Neil Robertson vs. Dominic Dale
24. Liang Wenbo vs. Ken Doherty


Program TV:
08:00 - 11:00 EuroSport 2
12:30 - 15:30 EuroSpott 2
21:00 - 22:00 EuroSport 2
22:45 - 00:35 EuroSport

0 comments: