Australian Goldfields Open 2011 - avanpremiera

02:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Salutari din nou dragii mei! Iata ca luna lui Iulie ne-a servit spre a ne plimba prin intermediul snooker-ului in China (pentru Wuxi Classic) si mai apoi in Thailanda (pentru Cupa Mondiala), insa adevarata distractie de abia acum incepe.


Australian Goldfields Open este gata de start, in perioada 18-24 orasul Bendigo din Victoria gazduind "reuniunea" snookeristilor de seama de pe mapamond. Vom uita de lungile, ciudatele si cateodata plictisitoarele frame-uri jucate la dublu in cadrul recentei Cupe Mondiale si ne vom concentra pe snooker-ul pe care il cunoastem cu totii si pe care il adoram. Este primul eveniment major de puncte al acestui sezon (PTC 1 a fost minor), tocmai de aceea miza va fi destul de importanta.


Tara cangurilor zapaciti a plans dupa un astfel de turneu de foarte mult timp, dar iata ca dorinta i s-a indeplinit. Fireste ca un aport extraodinar l-a avut si Neil Robertson, cel mai bun "export" al Australiei in materie de snooker, Robbo fluturandu-si steagul plin de mandrie in cadrul galei de premiere de la Crucible in 2010.


Din pacate isi vor face simtita lipsa jucatori ca Graeme Dott si Ronnie O'Sullivan, ambii retragandu-se datorita unor probleme medicale. Insa vom avea nume ca Mark Williams, Stephen Hendry, John Higgins sau "The Darling of Dublin" Ken Doherty, ce a reusit sa se califice pentru aceasta competitie. Sapte zile de snooker de calitate cu cei mai buni jucatori din breasla. Ce altceva mai putem cere?


Nu sunt foarte multe de spus despre acest turneu, in principal pentru ca se afla la pima editie, insa iata pontul meu: este o ocazie uriasa pentru a mai scapa de "rugineala". Da, da ... acea lipsa de forma care intervine exact intre terminarea unui sezon si inceperea unuia nou. Asa ca prevad (mama Omida scrie pe mine, desi prefer sa mi se spuna Omidee :-P) meciuri stranse, invingeri spetaculoase si multa tensiune in urmatoarea saptamana.


Campionul va pleca acaselu' cu 60.000 $ la purtator si cu 5.000 de puncte ce ii vor fi cu siguranta de folos pentru pozitionarea in clasament. S-au spus multe despre faptul ca premiile nu sunt fabuloase, chiar s-a speculat ca retragerile au avut loc pe fondul acestei probleme, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca ne aflam in fata unei editii inaugurale si ca anul acesta avem extrem de multe turnee pe rol. Criza a afectat si ea lumea snooker-ului, astfel ca este desutl de dificil sa avem premii exorbitante pentru fiecare competitie in parte.


Meciurile se vor desfasura in baza "celui mai bun joc din 9" incluzand sferturile de finala, semifinalele vor fi jucate sub "cel mai bun joc din 11", in timp ce pentru marea finala se va aplica "cel mai bun joc din 17".


Programul zilei I:


Ora 06:00 (ora RO)
6. Shaun Murphy vs. Andrew Higginson
17. David Gilbert vs. James Mifsud
urmate de:
12. Judd Trump vs. Mark Davis
9. Jamie Cope vs. Tom Ford


Ora 12:30 (ora RO)
4. Stephen Hendry vs. Martin Gould
5. Peter Ebdon vs. Rory McLeod


Program TV:
13:30 - 15:30 EuroSport


Multa bafta tuturor participantilor, iar noi ne revedem la finalul zilei pentru primele impresii. :-)

0 comments: