Australian Goldfields Open (etapa de calificare) 2011 - Cine merge in Australia?

15:26:00 Ramona Dragomir 0 Comments

McLeod vs. Ebbo - un meci pe care il asteptam de mult :-P
Desi a inceput cat se poate de pasnic, etapa de calificare pentru noul eveniment Australian Goldfields Open, s-a transformat intr-o acerba batalie de tacuri spre final. Cum era practic si de asteptat, doar vorbim despre un turneu foarte important de puncte! :-)
In final, 16 jucatori au iesit victoriosi, acum fiind nevoiti sa-si pregateasca pasapoartele pentru zborul catre Australia, zbor ce va avea loc cam pe la mijlocul lunii Iulie.


Echipa chineza, sau mai bine zis armata de chinezuti, a luat un start destul de bun, insa din pacate, cu cat treceau zilele, cu atat erau eliminati, unul cate unul. Si desi, Tian Pengfei poate fi denumit starul saptamanii fara doar si poate, acesta trecand cu 5-1 de puternicul indian Aditya Mehta dar si de scotianul Anthony McGill (break-uri de 113, 107 si 104) si primind un free pass catre ultima runda datorita retragerii din competitie a lui Anthony Hamilton (pe motive de sanatate), s-a vazut pus in situatia de a disputa toate cele 9 frame-uri in batalia de final sustinuta in fata lui Mark Davis. Multi poate ca nu i-ar fi acordat prea multe sanse lui Mark in fata chinezutului, insa acesta a reusit sa il invinga cu 5-4 pentru un zbor catre Bendigo.


Ken Doherty si pantofii sai magici
Asadar, cu Tian afara din competitie, cu Yu Delu eliminat cu un sfasietor 5-0 de galezul Ryan Day si cu Li Yan pus la punct cu 5-3 de catre Nigel Bond inca din runda cu numarul patru, totul a ramas pe umerii lui Liang Wenbo. Si cum Liang este jucatorul cu cea mai buna pozitionare in clasament, nu a trebuit sa joace decat un meci, pe care l-a si castigat cu scorul de 5-3 in fata lui Ben Woollaston.


In gasca legendelor, Jimmy White, desi a pornit la drum prin adjudecarea primul meci, s-a vazut pus in postura de infrant in cadrul celui de-al doilea, pierzand batalia cu Rory McLeod cu 5-3. De altfel Rory a si reusit sa se califice pentru marele eveniment, castigand si urmatorul meci, in fata lui Robert Milkins cu scorul de 5-2.
Despre McLeod s-au spus multe in ultima perioada, si anume s-a tot facut tam-tam pe faptul ca a refuzat in doua randuri sa dea mana cu arbitrul la masa, pe motiv ca este femeie, iar el este de regilie musulmana. Hm ... cam acesta este comentariul meu pe aceasta tema, avand in vedere ca religia este un subiect mult prea delicat pentru a putea fi pus in dicutie aici. Insa cel mai amuzat lucru, este faptul ca primul meci pe care Rory il va juca in Australia va fi impotriva lui Peter Ebdon. Deci, eu zic ca ar fi de bun augur sa va pregatiti o pernuta pufoasa inca de pe acum :-))


Insa revenind in randul legendelor, din pacate nu l-am putut admira pe marele Steve Davis performand, acesta fiind nevoit sa se retraga din competitie invocand "motive personale", asa ca Ken Doherty era ultima "noastra speranta". Iar "The Darling of Dublin" nu ne-a dezamagit, castigand cu 5-2 meciul cu Scott MacKenzie pentru un loc in marele turneu.


Barry Pinches
Barry Pinches a fost pe val in aceasta etapa de calificare, acesta reusind sa ii invinga pe Matt Couch si pe "Bulldong-ul" Stephen Lee cu 5-3 pentru a se califica si a defina pe micile noastre ecrane in luna lui Iulie.
Din pacate, celalalt Barry al competitiei, si anume Barry Hawkins nu a fost la fel de norocos, pierzand frame-ul decisiv in fata Agentului 007 Nigel Bond. De altfel acesta a fost meciul ce a marcat finalului celor cinci zile de calificari, terminandu-se undeva pe la ora 1:30!!! A fost o batalie crancena finalizata cu scorul de 79-69.


Asadar, iata lista celor calificati pentru Australian Goldfields Open, editia 2011:


1. Matthew Selt
2. Martin Gould
3. Rory McLeod
4. Andrew Higginson
5. Marcus Campbell
6. Ryan Day
7. Tom Ford
8. Stuart Bingham
9. Joe Perry
10. Mark Davis
11. Liang Wenbo
12. Ken Doherty
13. Nigel Bond
14. Dominic Dale
15. David Gilbert
16. Barry Pinches


Aici puteti consulta lista completa a rezultatelor.


Nu imi ramane decat sa va dau intalnire in perioada 18-24 Iulie la Bendigo, Australia pentru marele eveniment snookeristic. Nu uitati ca EuroSport va acoperii intregul turneu ;-)

0 comments: