Cupa Mondiala la Snooker 2011 - China campioana mondiala la snooker

21:13:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Zambaretii castigatori ai Cupei Mondiale la Snooker, editia '11
Echipa formata din Ding Junhui si Liang Wenbo a reusit ca la finalul zilei de astazi sa ridice victorioasa trofeul Cupei Mondiale la Snooker. Dupa sapte zile de meciuri intense, China s-a vazut  in finala alaturi de reprezentantii Irlandei de Nord, Mark Allen si Gerard Greene, pe care insa i-a invins cu scorul de 4-2.

Desi este una dintre echipele ce si-a castigat toate meciurile disputate, nu a stralucit inca de la inceputul turneului, atat Ding cat si Wenbo devenind din ce in ce mai determinati sa castige competitia cu fiecare meci ce il aveau de dezbatut.


Intreaga finala aproape ca a fost o autostrada cu sens unic, echipa chinezutilor pornind la atac si acaparand primele trei frame-uri cu ajutorul break-urilor in valoare de 77, 46 si 26 de puncte. Liang si Ding pareau extrem de multumiti de prestatia lor, pe chipul, de obicei impietrit, a lui Ding observandu-se chiar un zambet.

China si Irlanda de Nord - finalisti de prima clasa
Totusi, frame-ul cu numarul patru avea sa fie adjudecat de nord-irlandezul Gerard Greene cu un break fantastic de 109 puncte, break ce parca anunta revenirea in meci. Iar cand Mark Allen isi aducea si el aportul in valoare de 69 de puncte, pentru a mai recupera din deficit, frame-ul decisiv parea nu foarte indepartat.


Scorul devenise 3-2, insa nu a durat mult pana cand chinezutii Liang si Ding l-au transformat in 4-2 pentru a incheia acoperiti de glorie editia reinviata a acestei Cupe Mondiale. Astfel China devine campioana lumii la snooker, am putea spune, o victorie cat se poate de meritata.


Am avut parte de o saptamana absolut nebuna, insa dupa 15 ani de pauza nici ca se putea sa avem o altfel de Cupa Mondiala! Felicitari tuturor echipelor ce au luat parte la acest maraton de snooker pe echipe si cu precadere finalistilor, China si Irlanda de Nord. 


Acum este timpul sa zburam catre Australia! Ne vedem acolo prieteni! :-)

0 comments: