Cupa Mondiala la Snooker 2011 - Ziua 1

22:29:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Echipa lui Kenny a pierdut primul meci
Debutul Cupei Mondiale la snooker nu a fost unul prea stralucit, din pacate jucatorii avand o reala problema cu  frame-urile duble ce presupun lovituri alternative. Se pare ca multe dintre echipe au stat cam prost la capitolul comunicare, iar ritmul si fluenta jocului au lipsit cu desavarsire din aceasta cauza.

Am fi putut spune cu usurinta ca snooker-ul nu este un sport de echipa, mai ales dupa prima zi de reprezentatie a Cupei Mondiale, insa echipa Irlandei de Nord ne-a demonstrat cotrariul. Cei doi jucatori au colaborat atat de bine incat frame-ul dublu nu le-a pus prea multe probleme.


Echipa Pakistanului, o echipa ce ne-a surprins
Ziua a inceput cu meciul dintre Irlanda si Pakistan, meci care desi ne-a prezentat un Ken Doherty in plina forma, acesta lovind un frumos 111 in primul frame, s-a transformat intr-un adevarat dezastru pe parcurs. Nu am avut prea multe break-uri de peste 50 de puncte si nici foarte multe lovituri bune, cu toate acestea Pakistanul dovedind ca este pregatit pentru victoria de 3-2. In final insa, Irlanda a reusit sa mai spele din rusine, Fergal O'Brien inscriind un 101. Doua break-uri de peste 100 de puncte si o infrangere - tipic pentru snooker!


Nu a fost o zi prea stralucita nici pentru Thailanda, care desi are doua echipe (in calitate de gazda) de abia a resusit sa castige cu una dintre ele. In timp ce echipa Thailanda 2 castiga cu un strans 3-2 in fata Afghanistanului, Thailanda 1 se vedea pusa la punct de Australia cu fabulosul 4-1.
James Wattana nu a fost in mare forma, lucru pe care l-a si admis de altfel, recunoscand ca infrangerea suferita de echipa tarii sale a fost datorata lui, in mare parte.


Robertson si Mifsud, reprezentantii Australiei
Pe de alta parte, Australia a avut un joc destul de bun, mai ales daca luam in considerare diferenta dintre Neil Robertson si Steve Mifsud, care inca este jucator amator. Speram ca victoria obtinuta sa le ofere avantul necesar pentru bataliile cu tacul din urmatoarele zile.


Dupa infrangerea Irlandei, am avut parte de inca un soc, Belgia fiind invinsa de Brazilia cu scorul de 3-2. Asadar Bjorn Haneveer si Luca Brecel nu au putut sa ofere spectacolul pe care fanii belgieni il asteptau, in timp nationala Braziliei a obtinut prima victorie. Ca sa citez un tweet din partea celor de la World Snooker, Brazilia s-a priceput dintotdeauna sa castige Cupa Mondiala :-))
Insa lista surprizelor nu se opreste aici, echipa Hong Kong-ului suferind si ea o infrangere de 3-2 din partea Poloniei. A fost de-a dreptul cumplit sa il vedem pe Marco Fu, aproape ratacit, in timp ce coechipierii echipei adverse, desi nu au excelat, si-au dus la bun sfarsit planul de a incepe competitia cu o victorie.


Start nu foarte grozav pentru Hong Kong
Si ajungem acum la meciul dintre Irlanda de Nord si India, cel mai bun meci al zilei, din umilul meu punct de vedere. Desi nu a fost televizat (mare greseala!), echipa formata din Mark Allen si Gerard Greene a colaborat atat de bine incat cred ca nu gresesc cand spun ca au avut cel mai scurt meci ale zilei.
Break-uri de 74, 108 si 62 aveau sa le ofere nord-irlandezilor a victorie frumoasa de 4-1 in fata Indiei, ce a avut jucatori de renume in componenta (Aditya Mehta si Pankaj Advani).


Ziua s-a incheiat cu meciurile disputate de China si Malta (chinezutii castigand cu 3-2) si Egipt si Germania (echipa de pe continentul african invingandu-i pe Lasse Munsterman si Patrick Eisle cu acelasi scor).


Speram ca ziua secunda a Cupei Mondiale sa fie ceva mai antrenanta si sa ii vedem pe jucatori formand adevarate echipe. Pana acum nu prea am observat ca ar vorbi intre ei ... ceea ce ar ajuta mai ales in cazul frame-urilor duble ;-)


Lista meciuri:


Ora 00:00 (ora RO)
Grupa B: Malta vs. Australia
Grupa A: Pakistan vs. Germania
Grupa C: India vs. Belgia
Grupa C: Anglia vs. Brazilia


Ora 15:00 (ora RO)
Grupa A: Tara Galilor vs. Egipt
Grupa B: Thailanda 1 vs. EAU
Grupa D: Scotia vs. Polonia
Grupa D: Afghanistan vs. Hong Kong


Program TV:
09:00 - 11:00 EuroSport 2
09:45 - 11:00 EuroSport
18:45 - 20:00 EuroSport


Avand in vedere ca EuroSport nu va transmite sesiunea de dupa-amiaza in direct, va sfatuiesc fie sa folositi EuroSport Player, fie sa accesati acest site si sa alegeti programul din lista. :-)

0 comments: