Cupa Mondiala la Snooker 2011 - Ziua 3

00:01:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Irlanda incaseaza prima victorie
“One night in Bangkok and the world's your oyster. The bars are temples but the pearls aren’t free ..." In fine, poate ca nu este tocmai vorba despre o noapte, ci despre o zi, insa ... prindeti voi ideea. Cert este ca cea de-a treia zi a Cupei Mondiale a fost una destul de lungutza. Se pare ca frame-ul dublu le da batai de cap multora dintre jucatori si poate ca nu ar fi o idee prea rea sa se introduca un timp limita per lovitura special pentru acest frame ... desi nu stiu cat de mult ar rezolva problema lipsei de comunicate din sanul echipei.
Dar sa lasam regulile si sa privim putin asupra zilei cu numarul trei a Cupei Mondiale la Snooker.


O surpriza foarte placuta a venit din partea echipei Irlandei care a reusit sa isi castige primul meci de la infrangerea dureroasa pe care a suferit-o in prima zi a competitiei ( 2-3 cu Pakistan). Ken Doherty si Fergal O'Brien au facut fata cu brio echipei Egiptului, formata din Wael Talat si Yasser Al-Sherbini, invingandu-i dupa un meci suficient de lung, cu scorul de 4-1.
La masa alaturata, cealalta Irlanda, de Nord mai precis, avea sa propuna acelasi scor baietilor dansatori din echipa Braziliei, Noel Rodrigues si Fabio Luerse. Un 4-1 determinat si inca o victorie in contul lui Mark Allen si cel a lui Gerard Greene.


Maguire: Ala micu' nu stie sa joace sefu'! Higgins: ???
Din pacate nu a fost o zi la fel de buna pentru Thailanda (pentru niciuna dintre echipele sale); prima dintre ele pierzand cu scorul de 2-3 in fata reprezentantei Maltei, in timp ce cea de-a doua se vedea invinsa cu un teribil 4-1 de Hong Kong. Si pentru ca tot suntem la acest capitol trebuie mentionat ca echipa lui Marco Fu, desi nu a excelat pana acum, a reusit sa incaseze doua victorii din trei meciuri disputate.


Ultimul meci al diminetii s-a dat intre mirifica echipa a Scotiei si cea mai putin norocoasa a Afghanistanului. Break-uri in valoare de 72 (Higgins), 74 (Maguire) si 55, aveau sa le faciliteze scotienilor drumul spre victoria de 4-1, victorie ce adaugata celei precedente (3-2 cu Polonia) rezulta intr-un start excelent.


Un cuplu fericit: Stevens si Williams :-))
Meciurile de dupa-amiaza au debutat cu lunga intalnire dintre China si EAU, intr-un final Ding Junhui si Liang Wenbo castigand cu 3-2, in timp ce la masa alaturata Anglia batea Belgia cu acelasi scor, insa intr-un mod cu mult mai rapid.
Trebuie spus ca Mark Selby a fost in mare, mare forma, rezidentul de Leicester inscriind break-uri de 68 si 102 pentru a garanta victoria echipei sale. Din pacate, colegul sau, Ali Carter a pierdut ambele meciuri, in fata lui Haneveer si Brecel.


In final avem meciul disputat intre Tara Galilor si Germania, meci incheiat in favoare primei numite cu scorul de 3-2. Este cum nu se poate mai adevarat ca scorul ar fi putut reliefa mai clar dominatia echipei formate din Mark Williams si Matthew Stevens asupra celei reprezentate de Patrick Eisle si Lasse Munstermann, insa o victorie este o victorie, si cum baietii primesc puncte per frame castigat ...


Iar acum, inainte de a consulta programul zilei de maine, iata cum arata clasamentul provizoriu:


Grupa A
Tara Galilor 8 puncte
Egipt 4 puncte
Pakistan 5 puncte
Germania 7 puncte
Irlanda 6 puncte


Grupa B
China 6 puncte
Thailanda (1) 7 puncte
EAU 3 puncte
Malta 7 puncte
Australia 7 puncte


Grupa C
Anglia 7 puncte
Brazilia 5 puncte
India 4 puncte
Belgia 6 puncte
Irlanda de Nord  8 puncte


Grupa D
Scotia 7 puncte
Thailanda (2) 4 puncte
Afghanistan 5 puncte
Polonia 5 puncte
Hong Kong 9 puncte


Lista de meciuri pentru ziua de maine:


Ora 09:00 (ora RO)
Grupa B: EAU vs. Malta
Grupa A: Tara Galilor vs. Pakistan
Grupa C: Belgia vs. Irlanda de Nord
Grupa D: Polonia vs. Afghanistan


Ora 15:00 (ora RO)
Grupa B: China vs. Australia
Grupa A: Germania vs. Irlanda
Grupa C: Anglia vs. India
Grupa D: Scotia vs. Thailanda 2 


Program TV:
09:00 - 13:00 EuroSport 2
15:00 - 19:00 EuroSport 2

0 comments: