Cupa Mondiala la Snooker 2011 - Ziua 5

00:34:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Dragonii galezi ii vor intalni pe vrajitorii australieni
Iata ca dupa un patru zile de snooker intens am trecut si de etapa round-robin, acum neramanandu-ne de facut decat sa numaram punctele pe care fiecare echipa le-a colectionat grijulie in decursul zilelor trecute. Asa cum ne si asteptam  nu a fost o zi usoara, mai ales pentru cei care si-au jucat ultima sansa sau pentru cei care au trebui sa astepte pana la finele zilei pentru a vedea daca s-au calificat sau nu pentru faza de knock-out.


Ziua cu numarul cinci a fost deschisa de meciul purtat de Emiratele Arabe Unite impotriva vrajitorilor din Oz (aka. Australia), un meci ce a contat mai mult pentru cea de-a doua echipa decat pentru prima. Spun asta pentru ca EAU nu aveau in buzunar decat 3 puncte, orice tip de victorie ar fi incasat nerecomandandu-i pentru sferturile de finala. Pentru Australia insa, a fost o ocazie propice de a mai acumula cateva puncte in vederea consolidarii pozitiei in Grupa B. Asadar cu un scor de 4-1, Australia si cele 13 puncte ale sale, zburau catre runda urmatoare.


Anglia se va lupta cu Hong Kong
La masa alaturata, se desfasura inca un "meci mort", atat India cat si Brazlia neavand vreo sansa de calificare pe mai departe. Totusi, indienii au dorit a incheia in stil mare, invingandu-i pe "dansatorii de samba" brazilieni cu 4-1. Glumesc, atat Noel cat si Fabio, sunt jucatori de seama a fostei colonii portugheze ;-)


Pakistan reusea sa obtina o mult dorita victorie de 3-2 in fata nationalei egiptene, insa cu cele 10 puncte obtinute pe parcursul celor patru zile de joc, tot nu li se putea garanta victoria de grupa. Au trebuit sa astepte pana la finele zilei, cand meciul "dusmanilor" lor irlandezi avea sa aiba loc. Din pacate timpul nu se va arata in favoarea echipei asiatice.
La masa cu numarul doi, Thailanda 2 invingea Polonia cu magnificul 4-1, fiind in aceiasi postura ca si predecesorii sai, Pakistan. In acest caz insa, Thailanda 2 astepta meciul celor din Hong Kong, insa si pe ei norocul urma sa ii ocoleasca.


Puternica China impotriva norocosilor irlandezi
Unul dintre cele mai importante meciuri ale zilei s-a dat intre Tara Galilor si Irlanda, echipa lui Williams si Stevens desi cu un loc garantat in sferturi, trebuind sa mai performeze inca o data pentru consolidarea pozitiei. La polul opus, Irlanda avea nevoie disperata de doua frame-uri, pe care din fericire le-a si obtinut. Lupta a fost dura si lunga, insa in final Ken Doherty a reusit sa isi trimita nationala in runda urmatoare cu 2-3.


Scotia a invins echipa Hong Kong-ului cu scorul de 3-2, dar cele doua frame-uri incasate de Marco Fu si Fung Kwok Wai, erau mai mult decat suficiente pentru asigurarea "zborului" catre etapa de knock-out. Cu 11 puncte, Hong Kong-ul se situeaza pe pozitia secunda a Grupei D, imediat dupa ... ei bine, Scotia si ale ei 13 punctisoare.


O lupta remarcabila a fost data de echipa chineza formata din Ding Junhui si Liang Wenbo, acestia avand nevoie de exact patru frame-uri pentru calificare. Zis si facut! Cu un scor de 4-1 in fata echipei Thailanda 1, chinezutii merg voiosi mai departe.

Scotia vs. Irlanda de Nord ,se anunta a fi un meci strans
Ultimul meci, desi fara prea multa importanta intrucat ambele echipe erau deja calificate, s-a dat intre Anglia si Irlanda de Nord. 

Asa ca baietii au profitat de ocazie pentru a se antrena si a face spectacol. Le-a reusit pe deplin, mai ales nord-irlandezilor care au atins performata de a inscrie un break de peste 100 de puncte (mai precis de 110), primul de acest fel dintr-un frame jucat la dublu. Cu un scor final de 3-2 in favoarea Angliei, etapa de round-robin lua sfarsit.


Asadar, dupa patru zile de maraton, iata si punctajele finale:

Grupa A Puncte Grupa B Puncte Grupa C Puncte Grupa D Puncte
Tara Galilor 14 China 13 Anglia 14 Scotia 13
Egipt 6 Thailanda 1 8 Brazilia 6 Thailanda 2 10
Pakistan 10EAU 4India 9Afghanistan9
Germania 9Malta 12Belgia 8Polonia 7
Irlanda 11Australia 13Irlanda de Nord 13Hong Kong 11

Maine, sferturile de finala incep, iar regula se schimba in "cel mai bun joc din 7". Vom avea primele doua frame-uri simple, cea de-a treia dubla, din nou doua simple, inca o dubla, pentru ca frame-ul decisiv sa fie unul simplu.


Iata si programul:


Ora 09:00 (ora RO)
QF1: Tara Galilor vs. Australia
QF2: Anglia vs. Hong Kong
QF3: China vs. Irlanda
QF4: Scotia vs. Irlanda de Nord


Program TV:
09:00 - 11:30 EuroSport 2
19:00 - 21:00 EuroSport 2


Pontul zilei pentru cand meciurile nu sunt televizate: www.fromsportcom.com

0 comments: