Cupa Mondiala la Snooker 2011 - sferturile de finala

20:37:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Wenbo si Ding tintesc victoria
Penultima zi a "reinviatei" World Snooker Cup a ajuns la final, la fel ca si etapa sferturilor de finala. Cele patru meciuri jucate astazi au fost adevarate lupte, doua dintre ele facand uz de toata munitia din dotare, adica ajungand in frame decisiv.


Echipa chineza formata din Ding Junhui si Liang Wenbo si cea a republicii Irlandeze, cu Ken Doherty si Fergal O'Brien ca reprezentanti de seama, au marcat inceputul zilei cu numarul 6. Si desi infrangerea suferita de irlandezi nu a fost tocmai un soc, multi dintre fani au suspinat gandindu-se la faptul ca desi nu au stralucit in aceasta competitie, au ajuns pana aici cu foarte multa determinare si ambitie.

The Darling of Dublin, Kenny Doherty
Fergal ar trebui sa primeasca medalia de erou al zilei, in principal pentru ca in timpul celui de-al doilea frame a facut tot posibilul pentru a recupera din dezavantaj. Avea nevoie de 5 snookere, 5 snookere pe care de altfel le-a obtinut. Incredibil! Nu stiu cati jucatori s-ar mai intoarce la masa pentru a face fata unui astfel de test. Din pacate insa, ironia sortii i-a mai dat 3 snookere, pe care nu a mai reusit sa le recupereze, scorul devenind 2-0 in favoarea Chinei.


Urmatorul frame, cel dublu, a fost insa castigat de Irlanda, dar urmatoarele doua aveau a fi incasate de chinezuti, break-ul de 70 de puncte a lui Wenbo, concluzionand meciul sub scorul de 4-1.


Pe un front secund, Tara Galilor intalnea Australia, iar povestea avea sa fie destul de asemanatoare cu cea pe care tocmai ce v-am prezentat-o. Doua frame-uri consecutiveaveau a fi castigate de o echipa, apoi cea adversa isi adjudeca frame-ul jucat la dublu. Si pentru ca povestioara noastra sa aiba si sens, va mentionez ca Tara Galilor a fost cea care a zburat catre 2-0, in timp ce Australia prelua frame-ul cu numarul trei.

Matt Stevens meditand la succes
Din acest punct insa, tiparul se schimba, echipa formata din Neil Robertson si Steve Mifsud adaugandu-si la colectie inca un frame, scorul devenind astfel 2-3. Se prea putea ca vrajitorii din Oz sa incerce o fortare a meciului in frame decisiv, insa Mark Williams si Matthew Stevens aveau alte planuri pe rol, break-uri mici de 25 si 35 de puncte asigurandu-le victoria de 4-2 si locul in semifinala.


O batalie strasnica s-a dat intre Scotia si Irlanda de Nord, unele dintre cele mai bine pregatite echipe din acest turneu.
Curios s-a pornit tot cu clasicul 2-0 in favoarea Irlandei de Nord, insa Scotia a avut rabdarea necesara pentru a egala la 2-2. Un break minunat de 128, lovit de Mark Allen muta scorul din nou in favoarea nord-irlandezilor, in timp ce Scotia profita de ultima bila neagra ramasa pe masa pentru a-si castiga dreptul de a intra in frame decisiv. Totusi, norocul nu a zabovit prea mult in tabara lui Higgins si a lui Maguire, Irlanda de Nord realizand un break de 63 de puncte pentru scorul de 4-3.


Echipa nord-irlandezilor complotand
Cu voia dvs,. ultimul meci pe lista: Anglia vs. Hong Kong. Desi a pornit ca favorita, Anglia si-a cam pierdut din avant pe parcursul turneului, initial datorita lui Carter, iar astazi datorita lui Selby. Ce sa-i faci? Doar nu sunt roboti!

Cele doua echipe au mers mana in mana, umar langa urmar, pana cand inevitabilul s-a produs si s-a ajuns la ultimul frame. Poate inspirat de realizarea lui O'Brien de la inceputul zilei, Selby a incercat sa "faca rost" si el de cele 5 snookere care ar fi eclipsat punctajul lui Marco Fu, insa nu a reusit, echipa din Hong Kong, incheind ziua victorioasa cu 4-3.


Ziua de maine are cuvantul nebunie scrisa pe ea! Pentru ca atat semifinalele cat si finala vor avea loc in aceiasi zi.


Ora 09:00 (ora RO)
Tara Galilor v. China
Irlanda de Nord v. Hong Kong


Ora 17:30 (ora RO)
Finala


Program TV:
09:00 - 14:00 EuroSport 2
18:15 - 20:30 EuroSport 2

0 comments: