Cupa Mondiala la Snooker 2011 - semifinalele

15:46:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Chinezutul Ding Junhui
China si Irlanda de Nord sunt cele doua echipe ce au reusit sa isi rezerve un loc in finala din acest an a Cupei Mondiale la snooker. In timp ce echipa chineza a trecut cu 4-1 de dragonii galezi, nord-irlandezii si-au consumat toate frame-urile in intalnirea cu echipa din Hong Kong, reusind insa sa o invinga cu 4-3.


Dimineata a inceput cu China si Tara Galilor gata de prima semifinala si in ciuda scorului sfasietor de 4-1, nu se poate afirma ca Mark Williams ori Matt Stevens nu au jucat bine, pentru ca au facut-o din plin.

Liang Wenbo
Primul frame a fost decis de repozitionarea bilei negre, Williams si Ding terminandu-si rendez-vous-ul la egalitate, 78-78. De aceasta data, bila tuciurie s-a arata extrem de dispusa sa colaboreze, hotarand sa tina partea chinezului, scorul devenind astfel 1-0.

Totusi, frame-ul urmator si break-ul de 70 de puncte inscris de Stevens, aveau sa fi trecute in contul galezilor. Din pacate se va dovedi a fi si unicul, seria de 70, 31 si 50 inscrisa de echipa asiaticilor cu ochii micuti, incheind meciul cu scorul de 4-1. China mergea in finala.


Gerard Greene, gata de atac
Cea de-a doua semifinala a cunoscut incrucisarea de tacuri dintre reprezentantii Irlandei de Nord (Mark Allen si Gerard Greene) si cei ai Hong-Kong-ului (Marco Fu si Fung Kwok Wai).

Nord-irlandezii nu au zabovit prea mult in a transforma scorul in 2-0 in favoarea lor si nici macar castigarea frame-ului jucat la dublu de adversari nu i-a oprit, mutand scorul la 3-1, dupa patru frame-uri jucate.


Vazandu-se cu meciul ramas pe umeri, Fung s-a folosit de un break de 80 de puncte pentru a mai recupera din dezavantaj, iar impreuna cu colegul sau de echipa Fu avea sa castige si frame-ul urmator pentru a forta meciul sa ia final in frame decisiv.

Unicul - Mark Allen
Cam asta a fost strategia celor doi pe durata intregului turneu, dar de aceasta data norocul nu a fost de partea lor, break-uri de 48 si 54 inscrise de inegalabilul Mark Allen, punand punct meciului cu scorul de 4-3.


Asadar suntem gata de marea finala, finala ce va incepe la ora 17:30, ora Romaniei si le va avea ca protagoniste pe China si Irlanda de Nord.

0 comments: