Wuxi Classic 2011 - avanpremiera

13:44:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ziua de astazi nu numai ca marcheaza debutul editiei 2011 de Wuxi Classic, ci reprezinta si inceputul celor 18 zile de snooker televizat. Intr-adevar, nu toate vor fi despre competitia din China, ci ne vom plimba olecutza si prin Thailanda si indepartata Australia. Oricum ar fi, snooker-ul s-a reintors pe micile noastre ecrane si asta cred ca ne bucura pe toti peste masura.


Wuxi Classic este un turneu ce se va dovedi a fi extrem de important pentru Shaun  Murphy. Jucatorul caruia ne place sa ii spunem "Magicianul", este campionul en-titre si la cum il cunosc de ambitios, cu siguranta isi va dori sa isi pastreze titlul. Plus ca ar incepe extrem de bine sezonul, nu? Chiar daca nu vorbim despre un turneu de puncte, trofeul stralucitor si premiul in bani primite la final, nu sunt de ici de colo. Gustul gloriei este intotdeauna placut.
Insa independent de fapul ca Shaun va reusi sau nu sa isi pastreze titlul, noi vom avea parte de portia mult dorita de snooker LIVE ... si asta e tot ce conteaza in definitiv. ;-)


Flori si glorie deplina pentru Murphy in 2010
Turneul se afla la cea de-a doua editie, desi bazele sale au fost puse inca din anul 2008. Pe atunci se numea Jiangsu Classic si se tinea in doua orase din China (da,da ati citit bine!) - in Nanjing si in Wuxi. Anul urmator insa s-a mutat definitiv in Wuxi, iar incepand cu anul 2010 formatul i-a fost modificat, la fel ca si numele. Asa incepea nebunia asta frumoasa, numita Wuxi Classic! Finala de anul trecut a fost una de-a dreptul fabuloasa, Shaun Murphy duelandu-se in tacuri foarte bine ascutite cu un star local, unicul Ding Junhui. S-au consumat toate frame-urile, pentru ca intr-un final glorios, Murphy sa castige cu scorul de 9-8.


Acum, "Magicianul" va trebui sa isi apere titlul sau sa il cedeze altui viteaz jucator. Important insa, este faptul ca in decursul urmatoarelor patru zile, nume ca Peter Ebdon, Ali Carter, Matthew Stevens, Stephen Maguire, Graeme Dott, Mark Selby, Ding Junhui, Liang Wenbo, Yu Delu, Cao Yupeng si Rouzi Maimaiti ne vor delecta privirile cu jocurile lor strategice.


Iata si lista meciurilor de astazi:


Ora 08:00
Peter Ebdon vs. Rouzi Maimaiti
Matthew Stevens vs. Yu Delu


Ora 14:30
Stephen Maguire vs. Liang Wenbo
Graeme Dott vs. Cao Yupeng
*program actualizat pt Romania


Program TV
08:00 - 11:00 (EuroSport 2)
14:30 - 17:00 (EuroSport 2)
21:00 - 22:00 (EuroSport 2 - hightlights)


Regula de joc este "cel mai bun joc din 9", aceasta mergand pana in faza semifinalelor. Le urez tuturor participantilor multa bafta si sa jucam snooooooooooker!!! :-))

0 comments: