Wuxi Classic 2011 - Selby Mark-eaza prima victorie de sezon

19:20:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Selby, campion Wuxi Classic 2011
Mark Selby a reusit sa isi noteze in calendarul snookeristic prima victorie din acest nou sezon si prima de la castigarea Players Tour Championship Event 1, de acum un an. Dupa patru zile de snooker chinezesc, The Jester from Leicester l-a intalnit pe Capitanul Ali Carter, partenerul sau din Cupa Mondiala la Snooker, pe care insa a reusit sa il infranga cu scorul de 9-7.


Desi prima parte a meciului dintre cei doi englezi a debutat de-o maniera extrem de lenta, ultima sesiune avea sa fie cu totul diferita.

Pauza il prindea pe Mark Selby la conducere cu scorul de 3-1, break-uri de 89, 92 si 49 fiind responsabile de avantul dat jucatorului din Leicester. Cu toate acestea, dupa pauza, Carter s-a folosit de un frumos 90 pentru a reduce diferenta la doar un punct (3-2). Situatia s-a schimbat insa rapid, Mark reluandu-si avantajul de doua frame-uri prin colectionarea a 66 de puncte.
Capitanul Carter stia ca trebuie sa decoleze si ca nu mai era timp de zabovit, astfel ca s-a avantat in lupta reusind sa aduca egalitatea la finalul primei sesiuni de joc, 4-4.


Ali Carter, finalist Wuxi Classic 2011
Dupa cateva ore de respiro, ambii jucatori intrau in arena pentru disputarea ultimei sesiuni. Si pentru prima oara de la inceperea meciului, Ali avea sa preia conducerea dupa atenta curatire a mesei de joc cu un break de 84 de puncte. 

Totusi, Mark nu s-a lasat impresionat si a plusat cu o serie formata din 68, 53, 41 si 81 pentru a urca spre scorul de 8-5. De mentionat ca ultimul sau break (cel de 81) nu a fost obtinut prea usor, Selby fiind nevoit sa lucreze cu o masa pe care doar bila neagra si cea galbena se regaseau pe punctele lor originare.


Cu ultimele forte, Ali a incercat sa revina in meci. Si aproape ca a si reusit, break-uri de 90 si 99 de puncte aducandu-l la doar un frame distanta de Selby (7-8). Din pacate insa, revenirea a survenit putin cam tarziu, the Jester from Leicester inscriind singurul break de 100 de puncte din finala (un 100 perfect) pentru a incasa victoria cu 9-7. Si ce victorie! :-)


Selby si Carter, adversari si coechipieri
Astfel ca pentru Ali Carter castigarea unui titlu, fie el si de turneu fara puncte, va mai intarzia din pacate. Si desi ultima sa victorie s-a petrecut tot acum un an (ca si pentru Selby), la Shanghai Masters, nu cred ca vom astepta prea mult in a-l vedea din nou incoronat ca si campion.
In ceea ce il priveste pe Mark Selby, victoria obtinuta in China este tot ceea ce avea nevoie pentru a-si mai recastiga putin din increderea pierduta si a porni in noul sezon plin de speranta. Este adevarat ca a fost finalist de German Masters si China Open sezonul anterior, insa castigarea efectiva a unui competitii e diferita ... iar acum o experimenteaza cu mare bucurie, tind sa cred :-)


Editia 2011 de Wuxi Classic ia final, iar baietii se vor grabi sa prinda avionul cu destinatoa Bangkok, Thailanda unde pentru urmatoarele sapte zile, ne vom delecta cu Cupa Mondiala la Snooker.
Asadar, ne revedem maine cu salutari calduroase din fostul regat al Siamului, neuitand insa sa ii felicitam pe ambii finalisti si sa le uram multa bafta in noul turneu, unde vor fi coechipieri :-)

0 comments: