Wuxi Classic 2011 - Ziua 1

19:02:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Heeeeei! Am castigat!
Iata ca am inceput maratonul celor 18 zile dedicate in totalitate snooker-ului si oare ce alta modalitate mai buna de a purcede la drum decat cu cateva surprize. Ce fel de surprize? Pai cum va suna faptul ca Yu Delu a socat practic intreaga audienta dupa victoria obtinuta in fata dragonului galez Matthew Stevens, in timp ce Stephen Maguire si Liang Wenbo ne-au oferit unul dintre cele mai slabe meciuri vazute in ultima perioada?


Dar sa incepem cu inceputul, si anume cu sesiunea de dimineata - mult prea de dimineata, as adauga :-P
Pe rol am avut meciurile dintre Peter Ebdon si Rouzi Maimaiti si Matthew Stevens versus Yu Delu.

In mod surprinzator nu am prea multe plangeri la adresa acestui John Malkovich al snooker-ului (aka. Peter Ebdon), in principal pentru ca batalia de tacuri dusa impotriva uneia dintre cele mai "jucate" wildcard-uri chineze, si anume Rouzi Maimaiti, nu a  fost deloc plictisitoare. Fireste, ca cele doua break-uri de 113 si 107 puncte dar si victoria de 5-2, inregistrate de Ebbo au avut un cuvant greu de spus in aceasta directie :-P Astfel ca, englezul puncteaza un start bunicel.


Yu Delu l-a ingenuncheat pe Dragon
La masa alaturata se scria istorie. Yu Delu, practic un debutat in Wuxi Classic, se folosea doar de un 88 pentru a prelua conducerea in fata galezului Stevens cu 4-2. Totusi, cum dragonii nu dorm niciodata, o serie formata din 96 si 72 egala meciul la 4-4 in doar cateva minute. Din pacate insa pentru Matthew Stevens, performanta nu a mai fost repetata in urmatorul frame, Yu Delu castigand cu scorul de 5-4 si rezervandu-si astfel un loc in sferturi.


Sesiunea de dupa-amiaza a debutat cu un Graeme Dott in plina forma. Desi a avut un start nu foarte bun, pierzand primul frame in fata lui Cao Yupeng, si le-a adjudecat pe urmatoarele patru cu break-uri in valoare de 46 si 70. La 4-1, Yupeng a facut un ultim efort (de cam 73 de puncte) pentru a reduce din deficit, insa break-ul de 68 de puncte inregistrat de Dotty in frame-ul urmator a pus punct meciului, trimitandu-l pe scotian in runda urmatoare. Scor final: 5-2.


MaQuire in actiune
In ceea ce il priveste pe Stephen Maguire, trebuie sa va dezvalui un mare, mare secret: adevaratul sau nume este Maquire. Da! Cel putin asa au titrat pe ecran :-)) Fireste ca acest lucru a creat un Feng-Shui negativ si saracutul de Maguire nu a mai putut sa joace la adevarata sa valoare ... sau pur si simplu a jucat extrem de prost pentru ca nu este deloc in forma. Las la alegerea voastra. :-P

Liang se vede eliminat din prima runda
Cert este ca desi l-a condus pe Liang Wenbo cu scorul de 4-0, pauza i-a oferita pare-se un respiro chinezului cat sa revina pentru un 4-2, prin intermediul unor break-uri de 67 si 40. Urmatorul frame a fost insa castigat de Maguire. Cu chiu cu vai, se vede astfel calificat pentru sferturile de finala unde il va intalni pe Ding Junhui.


Iata si programul zilei de maine, care incepe la fel de matinal :-)


De la 08:00
QF1 Shaun Murphy vs. Peter Ebdon
QF4 Mark Selby vs. Graeme Dott


De la 14:30
QF2 Ali Carter vs. Yu Delu
QF3 Ding Junhui vs. Stephen Maguire
*program actualizat pentru Romania


Program TV
08:00 - 11:00 EuroSport 2
14:30 - 17:30 EuroSport 2
22:15 - 23:30 EuroSport (cele mai bune momente)

0 comments: