Wuxi Classic 2011 - Ziua 2

19:10:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Murphy prinde locul din semifinale
Putem afirma cu incredere ca cea de-a doua zi a competitiei Wuxi Classic a fost cu mult mai antrenanta decat prima. Insa daca ieri surprizele au fost la ordinea zilei, astazi acest lucru nu s-a mai repetat. Astfel ca Shaun Murphy (aka. campionul en-titre) l-a scos din joc pe Peter Ebdon, Mark Selby nu a intampinat prea multe probleme in a-l invinge pe scotianul Graeme Dott, Ding Junhui si Stephen Maguire s-au duelat ca la carte pentru toate frame-urile posibile, in timp ce capitanul Ali Carter a aterizat in siguranta in semifinale dupa ce a trecut de Yu Delu.


Nu sunt foarte multe de spus despre meciul dintre "The Jester" si Graeme Dott, in principal pentru ca Selby a avut grija sa castige cate un frame pe rand, pana la scorul final de 5-0. Proaspatul insuratel s-a folosit de break-uri in valoare de 34, 49, 92 si 46 pentru a-si asigura un loc in runda urmatoare.


Ebbo, invins de campionul en-titre
La masa cu numarul 1, masa prezentata de cei de la EuroSport, Shaun Murphy isi facea datoria de campion in exercitiu, si anume il invingea pe adversarul Peter Ebdon. "The Magician" si-a inceput defilarea cu un break de 102, insa Ebbo a raspuns imediat pentru a egala 1-1. Totusi, acesta avea sa fie primul si unicul frame castigat de englez, Murphy adjudecandu-si-le pe urmatoarele cu serii de 96 si 69 de puncte.
La final, Peter si-a asezat prosopul alb pe tac si l-a ridicat zambind in semn de infrangere :-)


Starul Chinei, Ding Junhui
Cea de-a doua jumatate a zilei a debutat cu intrevederea dintre Ding Junhui si Stephen Maguire, un meci ce si-a vazut consumate toate frame-urile.
Aveau sa treaca doua runde pana cand Maguire sa se avante in lupta mai vartos cu ajutorul unui break de 87 de puncte, insa chiar inainte de pauza, Ding restaura deficitul de doua frame-uri cu ajutorul unui 137 magistral.
De la 3-1 scotianul a avut insa grija sa egaleze prin break-uri de 124 si 107 puncte, iar cand Ding a incasat frame-ul cu numarul 7 folosindu-se de 80 de puncte atent colectionate, Maguire a fortat frame-ul decisiv. Din pacate insa pentru el nu a reusit sa il castige, ratarea grosolana a bilei maro aducandu-i lui Ding victoria.


La distanta de doar cateva minute, Ali Carter il invingea pe Yu Delu cu scorul de 5-3. Desi cei doi jucatori s-au aflat la doar un frame distanta, incepand cu egalul de 3-3 drumul a parut a fi lin pentru Ali care a inscris doua break-uri de peste 50 de puncte pentru a ocupa ultimul loc ramans in semifinale.


Lista meciurilor pentru ziua de maine:


Ora 08:00
SF1 (Shaun Murphy vs. Ali Carter)


Ora 14:30
SF2 (Ding Junhui vs. Mark Selby)
*program actualizat pentru Romania


Program TV:
08:00 - 11:00 EuroSport 2
23:30 - 01:00 EuroSport 2


Regula de joc pentru semifinale este "cel mai bun din 11".

0 comments: