PTC 6 - Ziua 2

16:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ziua secunda de competitie PTC6
O zi de-a dreptul fabuloasa, cu multe emotii si multa tensiune. Scoruri stranse, rasturnari de situatie si multe nume mari pe tabela de joc. Iata cateva din elementele definitorii ale zilei de ieri. In continuare primesc intrebari de la fani ai acestui sport care sunt nedumeriti daca cumva aceste competitii se transmit live pe undeva sau nu.... Din pacate nu. Insa exista ceva zvonuri ca situatia va fi remediata...nu stiu cand, poate in sezonul viitor, poate de la anu`, cert este ca miile de voci "furioase" care vad doar scorurile si nu jucatorii au ajuns si la urechile World Snooker. Ceea ce insa este de apreciat este ca nu am mai avut probleme cu sistemul de scoruri la minut si asta a contat enorm! Chiar a fost o zi frumoasa de snooker! :-)

Primul calificat in optimile de finala este chiar castigatorul PTC 2, "rechinul apelor de snooker" - Maaaark Selby! :-) Mark a trecut cu un curat 4-0 de Andy Lee si Jak Jones pentru ca in meciul decisiv sa ne dea ceva emotii cand a incheiat cu 4-3 "runda de foc" cu chinezul Xiao Guodong. Care, apropo a avut o prestatie de zile mari in acest PTC.
Matt Stevens in 1/8
Jamie Jones a fost cel responsabil de eliminarea singurei prezente feminine din competitie, invingand-o cu 4-1 pe Reanne Evans, pentru ca mai apoi sa treaca de cel care a facut furori in ultima perioada in seria de mini-turnee PTC/EPTC, Peter Ebdon cu scorul de 4-3 si sa incheie la fel de tensionat meciul de seara cu Mark Allen.


Dominic Dale a reusit perfomanta de a il invinge pe campionul mondial en-titre Neil Robertson cu 4-1, dupa ce a trecut cu 4-0 de Stephen Ormerod si cu 4-2 de Kuldesh Johal, iar galezul Matthew Stevens si-a croit drum spre optimile de finala invingandu-i pe rand pe: Stephen Hendry (4-1), Tom Ford (4-3) si Fergal O`Brien (4-0). O performanta demna de invindiat sustinuta de ore serioase de antrenament!
Campionul EPTC 2, Shaun Murphy si-a asigurat si el un loc in urmatoare runda trecand cu 4-2 de David Gilbert si Alan McManus si cu 4-1 de Paul Davison, iar Liang Wenbo a tinut mortis sa-i cale pe urme :-P tzopaind si el de fericire (este singurul chinez ramas in competitie) spre optimi, dupa ce a trecut cu 4-1 de James Wattana, cu 4-0 de John Delaney si cu 4-1 de Joe Swail.

Wenbo, singurul chinez din 1/8
Ultimii doi calificati, insa doar datorita ordinii de joc si nu a performantelor inregistrate sunt Jimmy White si Ali Carter. Pentru Ali, drumul spre optimi a fost ceva mai usor, avand in vedere ca primul sau oponent, Mark Williams s-a retras din competitie, insa a trebuit sa se razboiasca serios cu Patrick Eisle pentru un 4-3 ce l-a adus in fata meciul decisiv jucat cu Liu Song; aici insa nu a intampinat nicio problema incheind cu 4-0.
The Whirlwind si-a spulberat toti adversarii

Jimmy, a fost pe val! A fost ziua sa de glorie, in care a castigat toate meciurile si le-a castigat cu scoruri foarte frumoase!A trecut cu un fenomenal 4-2 de "spaima indiana" Aditya Mehta, cu 4-1 de puternicul Jamie Cope si cu un strans 4-3 de James McBain. O zi de exceptie pentru "The Whirlwind"! O zi in care a excelat! Sper sa il vedem ajungand pana in etapele finale ale acestei competitii, pentru ca merita! O lectie de clasa, data tuturor celor care vor sa se apuce de acest sport, sau celor care il practica deja! ;-)


Inca nu am primit break-urile de 100+, asa ca va trebui sa revin cu actualizari. Pana atunci, puteti verifica ultimele scoruri aici


Ne auzi maine pentru picanterii din snooker! ;-)

0 comments: