Snookerind printre stiri
Saptamana trecuta a fost plina de evenimente competitionale insa si de o serie de elemente mai...administrative sa le spunem asa. Mai jos, puteti citi un rezumat a ceea ce s-a intamplat pe la curtea marelui palat WPBSA. :-PHearn si prim-ministrul thailandez Vejjajiva |
Data de 6 octombrie a fost cu siguranta una de mare importanta in lumea snooker-ului mondial. De ce?
In primul rand pentru ca Zhang Xiaoning a primit invitatia (pe care a si acceptat-o, de altfel) de a face parte din comitetul WPBSA. Chinezutul in cauza este o figura extrem de pregnanta in lumea sportului din China, aratandu-si inclinatille spre "multilateralism" de-a lungul timpului. :-) Astfel ca domnul Zhang pe langa functia de director general al "Chinese Billiards and Snooker Association" este si director al "Multi-ball Administrative Centre of State General Administration of Sports" dar si membru al "Chinese Olympic Committee".
Jason Ferguson, directorul WPBSA a declarat ca in vederea dezvoltarii internationale a snooker-ului si cu un numar din ce in ce mai mare de jucatori asiatici in circuitul profesionist o astfel de schimbare este absolut necesara; astfel jucatorii se vor simti poate mai bine reprezentati la nivel oficial.
Tot din Asia, insa de aceasta data de prin fostul regal al Siamului, Thailanda de azi, domnul Sindhu Pulsirivong a primit frumoasa functie de presedinte a WPBSA. Thailanda are in circuit un numar impresionant de jucatori (printre care si prietenul nostru Thanawat Tirapongpaiboon), deja gazduieste de ceva anishori "The 6 Red World Championship iar snooker-ul a devenit extrem de popular.
Barry Hearn si Jason Ferguson au facut o vizita in Thailanda, dupa terminarea turneului Shanghai Masters, intalnindu-se atunci cu prim-ministrul Abhisit Vejjajiva.
Arbitrul Chamberlain |
Comitetul WPBSA a mai castigat inca un membru, de aceasta data unul britanic, marele arbitru Alan Chamberlain fiind primit cu mult drag in randul revolutionarilor lui Hearn. Alan, a arbitrat meciuri care au intrat in istorie si de-a lungul carierei (anul acesta s-a retras dupa 28 de ani) a fost cunoscut datorita impartialitatii extraodinare si profesionalismului cu care si-a facut datoria.
Un articol extrem de bine documentat a fost realizat acum ceva timp de un coleg bloggarash, un articol ce atingea un subiect prea putin bagat in seama si anume conditiile in care arbitrii isi desfasoara activitatea. Puteti lectura intregul articol aici.
Tocmai de aceea, gestul celor de la WPBSA este unul binevenit si binemeritat! :-)
Iata ce declara Alan: "Sunt singur ca pot impartasi din cunostintele mele si ca voi fi de folos celor din comitetul de directie al WPBSA". O declaratie plina de modestie a unui om care a servit snooker-ul ani buni si iata ca o va face in continuare cu acelasi devotament :-)
Din ciclul: "Sa mai punem de o rasmerita"
Faceti dragoste, nu razboi! :-P |
Cele de mai sus s-au intamplat pe la sfarsitul lunii septembrie. Desi ma asteptam ca presa sa explodeze, acest lucru nu s-a intamplat, insa ce urma avea sa fie mult mai benefic decat un scandal mediatic. La cca o saptamana, se spargea gasca in frunte cu Ali Carter care cerea ca numele sa-i fie sters din lista de "agitatori". La scurt timp era urmat de Mike Dunn (care constata ca nu vrea razboi ci vrea sa fie un jucator mai bun, luand decizia sa se axeze pe antrenament si nu pe politica) si Peter Ebdon.
Unul dintre capii de afis, Jim McMahon isi declara si el doleanta de a nu mai fi relationat cu subiectul AGE, iar Martin Gould se dadea si el la fund. In final, petitia a fost lasata sa piara in fasa, iar lumea s-a reintors la viata ei linistita de zi cu zi.
Declaratia lui Doyle, prezentata pe blogul lui Dave Hendon spunea cam asa: " Nu am nimic personal cu Barry Hearn, dar consider ca WPBSA-ul ar trebui sa fie mai idependent de World Snooker. In plus Ferguson nu a rezolvat o serie de probleme pe care jucatorii membrii ai 110sport i le-au supus atentiei."
Lee a tinut sa mai sublinieze inca o data faptul ca nu el a fost cel care a initiat petitia si a recunoscut ca implicarea in aceasta actiune a fost cel mai probabil o greseala pentru ca a lasat impresia a fi ceva mai mult. Hm...da! Era o vorba care spunea ceva de genul: "Daca nu ai nimic inteligent de spus, mai bine taci!" si cred ca se aplica si in cazul celor de fata! :-P
In final, totul e bine cand se termina cu bine iar snooker isi poate continua linistit evolutia ;-)
0 comments:
Post a Comment