Campionatul Mondial de Snooker al Seniorilor - Ziua 2

06:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ne vedem in finala, baieti!
Celebrarea snooker-ului cu stil a continuat si ieri in aceiasi locatie moderna si plina de "glamour" numita Cedar Court Hotel, din Bradford. De aceasta data insa, sferturile de finala aveau sa se desfasoare, plus una dintre semifinale....asa, ca pentru spectatorii cuminti :-))


Ziua a inceput cu meciul dintre Nigel Bond si Ken Doherty, care spre marea mea suprindere s-a incheiat cu victoria englezului (scor 2-0). Si nu ca ar fi un lucru rau, insa ma asteptam la ceva tensiune...stiti voi un scor de 1-0, urmat de 1-1 si de hm...cred ca meciul o sa intre in frame decisiv. Ceva mai palpitant! Insa nu a fost asa, Nigel a lovit direct la tinta, calificandu-se pentru semifinale.


Imediat dupa, Steve Davis si Joe Johnson si-au facut aparitia in arena. Cei doi au scris istorie in 1986 cand in finala de la Crucible, Steve se vedea invins cu 12-18 de catre Joe, pentru ca la distanta de doar un an, Steve sa intoarca scorul in favoarea sa cu 18-14, suflandu-i lui Joe trofeul de campion mondial.
Reintorcandu-ne in prezent insa, Joe s-a vazut eliminat cu un decisiv scor de 2-0, Steve asigurandu-si victoria in frame-ul secund cu ajutorul unor break-uri frumoase de 61 si 53.
Dupa meci, Johnson a declarat: "Nu am mai jucat de cinci ani pe o masa atat de rapida si s-a vazut. Reuseam sa obtin o pozitie buna de abia dupa ce ratam lovitura".
Steve a replicat plin de umor (ca intotdeauna :-P): "Mereu ajung sa fiu baiatul rau din poveste. Nu e vina mea ca l-am batut pe rezidentul orasului".

Parrott vs. White...cine va castiga intrevederea titanilor?
Pe la orele 17:00 trecute fix, campionul mondial din `85 il intalnea pe cel din `91, cu alte cuvinte Dennis Taylor si Joe Parrott preluau fraiele actiunii. Bine, actiune mai mult intreprinsa de Parrott, care a reusit sa inchida meciul cu "eternul" scor de 2-0, rezervandu-si astfel un loc in semifinala de azi.
Se continua cu "echipa de soc" dintre acest "Speedy Gonzales" al snooker-ului - Jimmy White si "testoasa cea inteleapta" - Cliff Thorburn. Un meci diferit, insa cu acelasi rezultat de 2-0...rezultat in favoarea lui "The Whirlwind" care a fost in mare forma. A intregistrat un break frumos de 81 de puncte in primul frame si unul de 54 in cel de-al doilea, nelasandu-l pe Cliff sa adune decat  8 puncte in prima runda si 6 in urmatoarea!!! Lovitura marca lui Jimmy White, chiar si pe un format rapid intr-o competitie intre prieteni! ;-)
"Am venit tocmai din Canada pentru acest eveniment si de abia daca am apucat sa joc - am fost la 1.000 mile distanta de bile. Jimmy joaca foarte bine pentru cei 48 de ani ai sai iar turneul a fost de-a dreptul minunat, asa ca mi-ar placea sa ma intorc la anul.", a declarat detinatorul titlului mondial din 1980.
La randu-i, Jimmy a declarat: "Am reusit sa inscriu bilele foarte rapid si am jucat destul de bine, insa este destul de dificil cand se joaca "cel mai bun din 3" intrucit orice greseala te poate face sa pierzi meciul. Semifinalele vor fi "cel mai bun din 5" asa ca va arata ca un maraton."

Gashca snookeristilor
Si dupa cum va spuneam la inceput, prima semifinala s-a desfasurta tot ieri, intre "The Nugget" Steve Davis si Nigel Bond. Fara mari probleme si cu aceiasi agilitate cu care ne-a obisnuit de-a lungul anilor, Steve l-a invins cu 3-1 pe Bond-ul competitiei, castigandu-si dreptul de a disputa marea finala.
Si pentru ca tot vorbeam de ea, cred ca deja ati intuit ca numele posibile de a-l insoti pe Davis sunt Parrot sau White. Cei doi s-au mai vazut in ocazii importante, chiar in 1991 cand Parrott l-a invins pe White cu scorul de 18-11 pentru a castiga titlul mondial dar si in cadrul finalei de UK Championship cand acelasi White se vedea invins de acelasi Parrott cu scorul de 16-13. Doar ca in 1992, Jimmy avea sa-si ia revansa pentru UK Championship, invingadu-l pe John cu scorul fenomenal de 16-9. 
Asa ca semifinala de azi (ora 13:00 pentru noi) se anunta cum nu se poate mai palpitanta ;-)


Desi este o competitie baietii se distreaza pe cinste la aceste meciuri. Glumesc, vorbesc cu publicul...fac un show de zile mari. Dave Hendon ne povestea zilele trecute despre faptul ca John Parrott a tinut sa ii dezvaluie ca de fapt premiul cel mare al campionatului este o operatie la sold :-))) Deci va puteti da seama ce atmosfera pluteste dincolo de competitia generala. ;-)

Asadar, marea finala va incepe cam pe la ora 17:00 (ora Romaniei) si sincera sa fiu sunt tare curioasa sa vad cine o sa plece cu trofeul acasica! Voi nu sunteti? :-))
Ne auzim maine pentru ceva "barfe" ! :-)))

0 comments: