EPTC 5 - Ziua 1

06:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Oprire la Hamm pentru EPTC 5
Ne-am reintors in Germania pentru inca un episod din epopeea EPTC, mai precis episodul 5 :-)); de aceasta data insa, orasul gazda fiind Hamm. Dupa cum ii stim pe "nemtzalai" primitori din fire mai ales cand vine vorba de snooker, s-au straduit sa puna la punct o locatie cat mai mare si mai potrivita acestui tip de eveniment, asa ca jucatorii s-au vazut "cazati" la Sparkassen Arena. O fi frumoasa locatia, insa zborul cu avionashul i-a cam nemultumit pe multi din cate am auzit vorbindu-se pe ici pe colo...nu dezvalui sursele :-))
Trecand insa la lucruri ceva mai serioase, trebuie sa va reamintesc ca aceasta competitie este si penultima din seria de combo-pack PTC/EPTC astfel ca dupa cea cu numarul 6, baietii de la World Snooker vor trage linie si vor alege cei mai buni 24 de jucatori (cu marea si importanta conditie sa fi participat la 3 PTC -uri si 3 EPTC-uri) pentru finala de anul viitor.
Din pacate editia cu numarul cinci este ceva mai saracutza intrucit Ali Carter a decis sa se retraga, Ronnie O`Sullivan la fel (nu ca ar fi vreun soc :-P) dar si Neil Robertson, Ding Junhui, Liang Wenbo, Adrian Gunnell si Jamie Burnett.


Dar sa vedem ce s-a petrecut ieri, in prima zi de competitie si cine a reusit sa junga in optimile de finala de duminica.
Barry Pinches se arata din nou in forma
O surpriza extrem de placuta sa-l vedem pe Barry Pinches din nou pregatit de lupta. Castigatorul PTC 4, desi a fost scutit de primul meci (il avea ca oponent pe Ali Carter), a trecut cu scorul de 4-0 de micutzul Luca Brecel si cu un strans 4-3 de Ryan Day. E placut sa-l vedem din nou in forma, mai ales ca dupa castigarea trofeului mai sus mentionat nu a mai provocat "valuri" de admiratie in cadrul acestor evenimente.
Robert Milkins si-a asigurat si el un loc pe mai departe dupa ce i-a invins pe Matt Couch cu 4-1, pe Rod Lawler cu 4-0 si (in mod surprinzator) pe Peter Ebdon cu 4-2, iar finalistul Campionatului Mondial 2010, Graeme Dott a trecut in proxima runda dupa ce a scos-o din joc pe Reanne Evans cu 4-0, a incheiat cu 4-1 partida cu Andy Hicks si l-a batut cu 4-3 pe Stuart Bingham.


Se pare ca a fost ziua castigatorilor de PTC/EPTC-uri, deoarece Judd Trump (detinatorul trofeului EPTC 1) s-a vazut si el in optimi dupa ce a trecut cu 4-2 de Rory McLeod si cu un definitiv 4-0 de Anthony McGill, iar Tom Ford (detinatorul trofeului PTC 3) i-a invins pe Patrick Eisle cu 4-3 si pe campionul mondial din 1997, Ken Doherty cu un rasunator 4-0.

John Higgins s-a reintors la snooker
Insa de departe cea mai mare surpriza a zilei a fost John Higgins. Scotianul reintors din "arestul de la snooker" a facut furori dupa ce i-a invins cu 4-2 pe Joe Jogia, cu un magnific 4-0 pe strategul Dave Harold si a incheiat cu un extrem de tensionat scor de 4-3 meciul sustinut in fata lui Martin Gould. Poate ca multi dintre voi ii sunteti fani, poate multi nu...insa nu putem nega faptul ca s-a descurcat exemplar pana acum. Dupa o pauza de 5 luni in care nu s-a apropiat de o masa de snooker sa reusesti sa castigi trei meciuri intr-o zi...e ceva! Si nu trebuie sa fi vizionar ca sa poti percepe si aprecia o asemenea performanta.


Ultimii doi jucatori calificati in optimi au fost Ricky Walden, care a trecut cu scorul de 4-0 de Nicole Breitenstein si Allan Taylor si cu 4-1 de Liam Highfield, dar si Anthony Hamilton care i-a invins cu 4-3 pe Issara Kachaiwong, cu 4-1 de Alan McManus si cu 4-3 de castigatorul PTC 6, Dominic Dale.
Nu la fel de norocosi au fost proaspatul Campion Mondial al Seniorilor, Jimmy White care a iesit din competitie pierzand cu un incredibil 4-0 in fata lui Rod Lawler, dar si chinezul de senzatie Chen Zhe care s-a vazut "repatriat" cu scorul de 4-2 de catre Rory McLeod.
Aici puteti consulta lista rezultatelor.


Azi o noua "echipa de soc" isi va incerca norocul pentru a se califica in optimi...si fie vorba intre noi sper ca surprizele sa fie la ele acasa din nou. Putin condiment nu strica niciodata :-))

0 comments: