World Snooker Shoot-Out - Ziua 2 (partea II)

15:57:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Cea de-a doua zi a competitiei fulger Shoot-Out a luat sfarsit, astazi fiind marea zi in care vom afla cine va pleca cu trofeul editiei pilot. A fost o zi ceva mai relaxata, baietii fiind mai obisnuiti cu regulile jocului, desi pe acoluri tensiunea de a juca in ceea ce este de fapt ultimul frame dinte-un meci decisiv cauzand ratari de zile mari. Insa a fost placut sa ii vad pe jucatori cu un zambet larg pe fata, facand glume cu publicul si la randul sau acesta dandu-le replici; insa bombonica de pe tort a fost Michaela Tabb, care a rugat publicul sa nu mai faca galagie cand jucatorii se pregatesc sa loveasca bila. Iuhuuu! Asa fata zi-le tu! :-)) Michaela stie cum sa se impuna asa ca publicul a tacut malc la urmatoarea lovitura si desi au mai fost mici scapari pe ici pe colo, s-a pastrat o nota mai respectoasa pana la final.
Dar sa vedem pe scurt ce s-a intamplat in runda cu numarul 2, runda ce ne-a adus si numele jucatorilor ce vor participa in optimile de finala :-)


Nigel Bond la cateva secunde de la victorie
Primul meci al serii a fost cel dintre Nigel Bond si Stephen Lee, un meci care s-a terminat extrem de rapid, acest Bond al snooker-ului impuscand un break de 91 de puncte. Stephen nu a putut sa faca sau sa zica absolut nimic, faultul comis la deschiderea de frame cauzand plaoia de inscrieri a agentului 007, inscrieri ce au setat scorul final la 96-0.
La polul opus, a fost meciul dintre castigatorul EPTC1 editia 20100, Judd Trump si deja cunoscutul Mark Davis. Acest meci a fost unul dintre cele mai stranse meciuri din aceasta editie, scorul final propulsandu-l castigator pe Judd, cu doar un punct diferenta. S-au realizat break-uri micutze, niciunul dintre ele depasind valoarea de 20 de puncte, asa ca nici scorul nu a fost unui fabulos: 30-31. Si iata cum limita de timp si diferenta de un punct, fac legea in Shoot-Out.


Rory McLeod, unul dintre cei mai norocosi jucatori
Dar poate ca unul dintre cele mai interesante meciuri ale acestei competitii a fost ciocnirea dintre Rory McLeod si Tony Drago, si asta in contextul in care Tony este unul dintre cei mai rapizi jucatori din circuit, pe cand Rory este unul dintre cei mai lenti jucatori ... cred ca de fapt este cel care a inventat "lenea" in snooker :-)) Glumesc, fireste!
Tony a pornit la drum cu un break de 35 intrerupt de ratarea bilei negre, insa Rory nu a putut profita prea mult de ocazia oferita de maltez, comitand un fault si lasandu-l pe acesta cu "ball in hand". Tony si-a mai adaugat la colectie un 18, de acesta data pauza intervenita (faultul lui Drago) aducandu-i lui Rory un frumos 42; insa McLeod avea nevoie de toate bilele colorate pentru a castiga, iar timpul se scurgea cu repeziciune.Cei doi a pornit intr-o cursa de forta in care au alergat efectiv bila roz si pe cea neagra, intr-un final glorios Rory reusind sa isi inscrie in "palmares" si rozalia zgubilitica. Insa ce sa faci cu bila neagra? Tony nu reusea neam sa o inscrie, iar Rory avea nevoie disperata de ea. Cronometrul urla ultimele secunde din timpul acordat, asa ca Rory si-a incercat norocul tintind bila neagra si sperand intr-un fluke de zile mari. Ca sa vezi i-a reusit! Fantastic! Rory a castigat meciul in ultimele secunde, atunci cand nimeni nu se mai astepta...nici macar el! Fabulos! Scor final: 61-57.


Mike Dunn este pe val
Va spuneam despre Mike Dunn, ca a uimit audienta stransa la eveniment printr-un stil de joc extrem de bine pus la punct pentru un baiat ce nu prea este obsinuit cu lumina reflectoarelor. Ieri seara a demonstrat inca o data ca victoria obtinuta in  meciul de deschidere nu a fost nicio concidenta, ci o victorie meritata pe deplin;  oponentul sau a fost Alfie Burden, de altfel un jucator extrem de bun. Meciul a inceput cu break-ul de 31 a lui Alfie, break ce a primit ca raspuns un 39 marca Dunn, insa Alfie nu avea sa se lasa pagubas asa ca a mai inscris un 28, cat sa preia conducerea la joc. Ceea ce a urmat insa a fost un scenariu demn de "Soarecele si Pisica", ambii jucatori alegrand dupa bilele de pe masa, bile ce aduceau victoria absoluta celui care reusea sa le inscrie pe toate. Mike a parut favorit inca de la bun inceput, cand a inscris galbioara de la o distranta considerabila, insa nu a reusit sa tina pasul cu maronia imbufnata care nu dorea a fi inscrisa neam. Nici macar de Alfie nu vroia sa fie inscrisa, asa ca cei doi s-au tot chinuit ceva timp sa ii dea de cap. Cel care a si reusit performanta a fost Mike, care a inscris-o dintr-o pozitie nu tocmai favorabila, aducandu-i-le companie pe albastrica si rozalie. Mike castiga cu scorul de 66-59 un meci fabulos!


Mark King l-a pus la zid pe Steve Davis
Din seria "Hai sa ne mai distram putin" avem doua meciuri pe rol: cel dintre Alan McManus si Neil Robertson si cel dintre Peter Lines si John Higgins. Atat, Robertson cat si Higgins "si-au revenit" pe finalul meciului, sau mai bine zis in ultimele cateva secunde. Pentru Robertson a insemnat victoria totala, pentru Higgins insa a fost insuficenta alergatura zdravana pe care a trasa-o in jurul mesei, cu un zambet mare, mare pe fata si la sfarsit rasufalnd din greu. Robertson a castigat cu scorul de 50-49, iar Lines cu scorul de 54-47 ; inca cateva secunde si scotianul Higgins ar fi putut sa faca fata si sa preia conducerea...dar asta e...poate data viitoare :-))


Unul dintre ultimele meciuri ale serii a fost cel dintre Mark King si Steve Davis. Mark a a demonstrat ca este in mare forma "jucand cel mai bun snooker ever", cum ar spune comentatorii :-P si a incheiat meciul la scorul de 112-0. Iar acel 112 este si break. Steve statea impasibil la locul sau, uitandu-se la arbitru si la Mark si sugerandu-i Michaelei ca daca el (Steve) nu a efectuat nicio lovitura ar trebui sa se strige fault si sa i se acorde 5 puncte lui King si "ball in hand". Fireste asta este mondalitatea lui Steve de a spune ca mult mai tanarul King a jucat regeste, asa cum si numele i-o sugereaza. La sfarsit au ras amanadoi cu pofta, Davis felicitandu-l pe Mark pentru evolutie.


Dar iata si restul scorurilor pentru ziua de ieri:
Ali Carter 48-57 Fergal O’Brien
Marcus Campbell 67-1 Andrew Higginson
Mark Selby 89-6 Stuart Pettman
Robert Milkins 54-9 Tom Ford
Stuart Bingham 37-34 Andrian Gunnell
Ryan Day 53-40 Graeme Dott
Rod Lawler 34-86 Ronnie O`Sullivan
Joe Perry 25-83 Ken Doherty
Dominic Dale 15-54 Anthony Hamilton

Seria meciurilor de astazi se desfasora tot in doua sesiuni, prima incepand de la ora 16:00 (ora Romaniei), iar cea de-a doua de la ora 21:00 (ora Romaniei) pe programul SkySports 2. Lista meciurilor va fi facuta publica incepand cu ora 16:00, asa ca va rog sa reveniti putin mai tarziu pentru a afla cine cu cine joaca.

Optimile de finala:
Fergal O`Brien vs. Mark King
Nigel Bond vs. Rory McLeod
Ronnie O`Sullivan vs. Mark Selby
Mike Dunn vs. Stuart Bingham
Peter Lines vs. Judd Trump
Robert Milkins vs. Ryan Day
Anthony Hamilton vs. Marcus Campbell
Neil Robertson vs. Ken Doherty
*actualizare ora 16
 
Enjoy snooker! :-)

0 comments: