Interviu: The South West Snooker Academy - din pasiune pentru snooker (partea II)
D-ul Mount alaturi de castigatorul EPTC 4, Stephen Lee |
Asa ca au gazduit etapa de pre-calificare pentru World Open, au imbunatatit conditiile de joc din cadrul academiei, au oferit „snooker legendar pe paine” tuturor fanilor avizi dupa evenimente de acest gen...oare cu ce avea sa ne mai uimeasca SWSA in continuare? Poate ca aveau sa gazduiasca o competitie de puncte? Poate chiar EPTC 4? Ei, bine DA! :-)
Chiar daca EPTC 4 a fost programat sa aibe loc in Germania, datorita faptului ca nu s-au inregistrat vanzari prea mari de bilete si exista temerea ca evenimentul sa nu fie viabil din punct de vedere financiar (era deja cea a patra competitie din seria EPTC gazduita de Germania), World Snooker a decis ca ar fi mult mai intelept sa mute turneul chiar la ei in tara, asa ca le-au propus idea celor de la SWSA. D-ul Mount a acceptat, acest eveniment marcand momentul in care toti ochii curiosi ai planetei s-au indreptat catre academia din Gloucester.
„Toti jucatorii s-au simtit bine jucand la noi si au fost impresionati de conditiile pe care le oferim. A fost de-a dreptul extraordinar sa vedem atat de multi jucatori faimosi jucand chiar aici, la noi, la doar 4 luni de cand ne-am deschis portiile.
Acum ca atat jucatorii cat si cei de la World Snooker au vazut ceea ce puteam face si ce putem oferii, sper sa mai fim invitati spre a fi partasi la astfel de evenimente.”, a declarat d-ul Paul Mount.
SL: Aveti o „Armata roz” la dispozitia dvs. Cum si-a recrutrat capitanul, cadetii ? :-P
PM: „Armata roz” are acum 18 jucatori si suntem foarte incantati de combinatia dintre experienta si varsta. Avem o paleta fantastica de jucatori si cativa jucatori carora le prevad un viitor stralucit in snooker. Fiecare dintre cei care acum fac parte din echipa m-au contactat pentru a aveau nevoie de un antrenor si de o firma care sa ii reprezinte.
Avem o echipa frumoasa, si spun cu mana pe inima, ca toti baietii sunt extrem de talentati, insa cel mai importat, sunt persoane decente si oneste, cu care este o adevarata placere sa lucrezi.”
Armata roz in plina sarbatoare |
PM: „Primele 8 luni de viata au fost extraordinare, iar acum cand privim in urma la evenimentele pe care le-am organizat si gazduit, suntem extrem de bucurosi. Am avut „Pink Ribbon”, etapa de pre-calificare pentru World Open, evenimentul Jimmy White vs. Tony Drago si EPTC 4!
Desi avem in plan multe lucruri noi pentru anul curent, vrem sa tinem cel de-al doilea turneu „Pink Ribbon” pentru a marca astfel aniversarea academiei. Macar anul acesta nu va trebui sa ne facem griji ca nu primim autorizatia de deschidere :-)).
In plus, avem deja inceputa „Q School Preparation Series”(QSPS), un program care da oportunitatea jucatorilor sa castige 1.000£, pentru a se inscrie la ”Q School” (Scoala de snooker, noua modalitate de a intra in circuitul profesionist n.a.).”Si daca tot suntem la subiectul „scoala” este absolut necesar sa va povestesc faptul ca taxa de inscriere pentru a intra in programul QSPS, a fost redusa de la 500£ la 350£, astfel incit fiecare jucator dornic de afirmare sa isi poata permite acest lucru, in contexul vremurilor nu prea favorabile din punct de vedere financiar si economic.
SL: Un proiect atat de grandios precum acesta (SWSA), nu poate fi realizat singur. Cine au fost persoanele care v-au ajutat si au fost alaturi de dvs. de-a lungul intregului proces si cui ati vrea sa ii multumiti?
PM: „Familiei, in primul si primul rand, pentru ca s-a dovedit a fi mereu langa mine si a-mi oferi sprijinul lor in mod neconditionat. Fiicei mele Sarah, pentru tot ajutorul si toate orele petrecute in cadrul academiei pentru a totul sa fie facut ca la carte. A fost o reala placere sa pot lucra alaturi de ea si sa impart fiecare bucurie ori realizare.
Familia...mereu langa tine :-) |
Apoi, vreau sa le multumesc tuturor muncitorilor ce au depus un efort extrem de mare pentru ca academia sa fie terminata la timp si in conditii ce depasesc un standard obisnuit, precum si managerului de proiect, prietenului meu John Redfern. De asemenea lui Colin Jones, celui care a muncit zi si noapte, pentru a se asigura ca totul este pregatit pentru evenimentul de re-deschidere (White vs. Drago), dar si echipei de la MIUS (Mount International Ultrasouns Servicei Ldt.- prima companie fondata de d-ul Mout n.a.). Nu pot sa nu ii mentionez pe Brandon Parker si pe Terry Griffiths al caror sprijin nu poate fi exprimat in cuvinte.
Asa cum d-ul Mount a spus-o mai sus, un rol foarte important l-a jucat si fiica acestuia, Sarah Mount, o persoana extrem de ambitioasa si de devotata, cu care am avut placerea sa vorbesc. Are o poveste destul de incredibila pentru varsta pe care o poseda (doar 27 de ani), iar faptul ca a ajuns sa lucreze pentru tatal ei, a fost o pura intamplare.
Ca orice adolescent ce se respecta, Sarah si-a cautat destul de devreme un drum in viata, incercand sa devina independenta cat mai repede posibil. S-a inscris la Universitatea din Bournemouth, pentru a studia „Management de vanzari”, insa in ultimul an a realizat ca nu este tocmai ceea ce isi doreste sa faca in viata, asa ca a urmat un master in „Productie TV” (visul ei de mic copil). A muncit din greu si chiar a primit cateva roluri in productii ca „Big Brother” sau „Britain`s got talent”, insa la sfarsitul zilei parea ca nu se simte implinita si multumita de ceea ce face si asa cum bine o spune „am devenit extrem de frustrata de lipsa oportunitatilor”.
Dar cand Dumnezeu inchide o usa, deschide un geam, asa ca inevitabilul s-a produs si a inceput sa munceasca pentru tatal sau.
Sarah NU este fetita lui tata,ci mana lui dreapta |
De vreme ce ma prinsese microbul snooker-ului, am decis sa ma implic 100%, asa ca atunci cand am petrecut vreo doua zile la campionatul GrandPrinx 2009, fiind atat de aproape de jucatori si facand galerie pentru Robert Milkins, mi-am dat seama ca asta este! Asta este ceea ce imi doresc sa fac!”
Desi nu este ceea ce a-i numi „jucator de snooker”, Sarah preferand fotbalul mai mult, nu cred ca a-si gresi cand as spune ca este o persoana devotata total acestui sport cu tacul. Lucreaza alaturi de tatal ei dar si alaturi de intrega echipa pentru a oferi jucatorilor conditii optime pentru antrenament, dar si pentru a acorda o sansa celor care vor sa aiba in viitor in industria snookeristica.
Dupa cum bine stiti, de la a juca snooker in calitate de amator, pana la a avea sali intregi pline de fani care sa isi strige numele, este un drum destul de lung si de anevoios, antrenamentul fiind primul pas si cel mai important element al meseriei de jucator de snooker. Insa pentru a te antrena ai nevoie de un loc, un loc unde sa te simtit bine, unde sa beneficiezi de conditii asemanantoare cu cele in care se antreneaza numele grele din snooker, ai nevoie de un antrenor bun insa si de o persoana care sa-si reprezinte interesele pe mai departe – toate aceastea (si lista ar mai putea continua) le poti gasi aici, la South West Snooker Academy.
Sala de antrenament de la SWSA |
„Procesul de actualizare al site-ului este continuu, asa ca cititorii nostri for putea fi la curent cu tot ceea ce se petrece in viata jucatorilor nostrii dar si in viata academiei. La putin timp dupa lasnarea site-ului, am gazduit EPTC 4, asa ca am profitat de ocazie pentru a transmite LIVE pe internet, meciurile de la trei dintre cele cinci mese de joc, si exceptand cateva probleme tehnice ce ne-au cam dat de furca, in rest totul a mesr bine, iar vizitatorii nostrii s-au declarat multumiti.
Pe toate perioada Craciunului, am avut un Calendar special, fiecare zi corespunzandu-i unui jucator astfel incat vizitatorii puteau afla detalii picante despre viata lor. Am avut insa si interviuri in exclusivitate, fisiere video si audio cu jucatorii nostrii, poze de cand acestia erau mici etc. Si aveam de gand sa continuam si anul acesta! ;-)
Acum ne axam pe a publica interviuri cu jucatorii, insa vrem sa aratam mai multe din viata lor ca si persoane simple si nu viata lor ca si competitori. Foarte multi oameni isi doresc sa vada adevarata fata a celor care se prezinta la turnee diverse si sincer va spun ca au ce povestii. Avem niste figuri extrem de interesante!”, ne-a declarat Sarah.„Familia roz” de la SWSA este una innebunita si pasionata de snooker nevoie mare, nu am nici cel mai mic dubiu in aceasta privinta, mai ales ca acest lucru a fost dovedit cu varf si indesat pe parcursul celor 8 luni de viata. A fost greu, a fost usor, a fost amuzant, a fost un cosmar, insa in final a fost un vis devenit realitate, un vis ce pune o piatra extrem de solida la temeia snooker-ului, cazut in anonimat in ultimii ani.
Am inceput articolul de fata prin enuntarea unui citat si am sa il inchei la fel. Nelson Mandela spunea: „Nu exista pasiune in lucrurile nesemnificative, in a trai o viata ce se dovedeste a fi cu mult sub posibilitatiile tale de a o trai.”
Un campion nu renunta niciodata! |
Angajament? Intr-adevar. Sa crezi in tine si in cei din juru-ti? Intotdeauna. Putere? Necesara. Pasiune? In asta consta diferenta.
Povestea SWSA este o poveste a strategiei de a nu te da batut, indeplinita de d-ul Mount si intreaga sa echipa. Sa nu te dai batut atunci cand snooker-ul nu este la fel de popular ca acum cativa ani, sa nu te dau batut cand criza economica iti bate in geam, sa nu te dai batut cand toata lumea isi ridica spranceana in fata visului tau, sa nu te dai batut nici macar atunci cand toata planeta este cu ochii atintiti la tine in momentul in care transmiti LIVE pe internet competitia EPTC 4 si conexiunea cade (desi ai verificat-o de doua ori inainte), asa ca gasesti o solutie de ultim moment si trasmiti pe pe Iphone-ul din dotare (nu conteaza cat de astronomica va fi factura). Pur si simplu, nu renunti! ;-)
SL: Daca ar trebui sa o luati de la capat, ati face lucrurile la fel?
PM: „Fara indoiala! Sunt extrem de fericit cu ceea ce am realizat pentru Academie si nu as schimba absolut nimic. „
Daca vreti sa aflati mai multe despre SWSA, puteti sa le vizitati prietenosul site, dand click aici.
0 comments:
Post a Comment