Welsh Open 2011 - Ziua 4
Williams il scoate din ecuatie pe Jamie Cope |
Trecem insa la snooker. ;-)
Ziua de ieri (aka. joi) a fost una exceptionala pentru acest minunat sport, avand in vedere ca Williams iar a fost in “chef” de a-si castiga toate frame-urile disputate, am avut parte de un meci genial al carui protagonisti au fost galezii Stevens si Day, iar ziua am incheiat-o cu un fabulos break de 147 de puncte inscris de unul dintre cei mai faimosi jucatori de snooker – Stephen Hendry! :-) Dar sa vedem mai pe larg cum s-au descurcat baietii.
Dupa cum va spuneam, Mark Williams a fost un dispozitie de “whitewash” asa cum denumesc englezii actiunea de nimicire totala a adversarului :-)) , trecand cu scorul de 4-0 de Jamie Cope. Nu a fost un meci in care sa prevaleze break-urile de peste 100 de puncte, insa a fost un meci frumos.
Williams a preluat conducerea prin acapararea primelor doua frame-uri, cu break-uri de 23, 30 si 108 pentru ca in timpul celui de-al treilea frame sansa sa ii surada lui Jamie (sau mai bine zis, sanseLE). Williams a gresit lovitura de siguranta de la inceputul meciului, dandu-i lui Cope sansa de a reveni in meci, insa micutul jucator nu a profitat prea mult de ea, galezul vazandu-se din nou la masa. Inca o sansa pentru Jamie s-a cristalizat in urma unui fault comis de Willaims, insa din nou acesta nu a putut sa isi mentina “randul” la masa; ce-i drept de aceasta data a inscris un 30, insa nu a fost suficient, in final Mark castigand frame-ul respectiv, dar si pe urmatorul (break-uri de 40 si 20 fiind responsabile de victorie) si intregind astfel echipa de jucatori din sferturile de finala.
Stevens castiga "batalia galeza" |
Peter a incercat sa revina in joc, adjudecandu-si frame-ul cu numarul 4, insa urmatorul a fost castigat tot de Ali, cu un break in valoare de 74 de puncte, break ce inchidea scorul la 4-1.
Intre timp, Matthew Stevens si Ryan Day incepeau o adevarata batalie a nervilor tari, in prezenta arbitrului Jan Verhaas.
Cel care a deschis scorul a fost Stevens, insa Day nu a intarziat sa egaleze prin atingerea unui frumos 89, totusi Matthew dovenind ca ataca mai vartos si ducandu-si “suprematia” cu doua frame-uri peste Ryan (break-uri de 21, 43, 34 si 24 incluse in oferta).
Si iata cum scorul devenea 3-1 in favoarea lui Stevens, insa zarurile nu fusesera inca aruncate…definitiv, intrucit Day a reusit sa recupereze terenul pierdut si sa egaleze la 3-3, ducand meciul in frame decisive. A fost o revenire spectaculoasa, ghidata de break-uri de 74 si 23, insa cel mai important, de o determinare extraordinar de mare! Aveam in fata noastra doi galezi, doi dragoni ai snooker-ului (referire la steagul Tarii Galilor), insa nici unul dintre ei nu vroia sa piarda. Putem sa ii invinovatim? Nu cred, miza este mare!
Ultimul frame a inceput cu 66 lui Stevens, urmat de 42 lui Day, in final ajungadu-se la snookere. S-a “pierdut” ceva timp, s-au snookerit cei doi galezi pe cat au putut, pana ce in final unul a gresit…si acel cineva a fost Ryan, Matthew profitand de sansa data de Fortuna si castigandu-si locul in sferturi. Un meci veritabil! Jos palaria!
Ding este in drum spre sferturi |
Condus cu 3-1, chinezutul nostru s-a trezit la viata, s-a scuturat de praf si a pornit la atac. Si ce atac! Break-uri de 32, 38 si 81 il plasau la egalitate cu Allen, pe cand un ultim 79 il elimina pe nord-irlandez din competitie. Caz tipic pentru snooker! Revenire spectaculoasa si castigarea meciului. Ding totusi are nevoie de mai mult avant in momentul in care incepe meciului, pentru ca data viitoare s-ar putea sa nu mai fie atat de norocos (deja are 2 meciuri desfasurate pe acelasi tipar – cel cu Campbell si cel despre care v-am povestit mai sus).
Pe seara, Neil Robertson se intalnea (dar nu intr-o carciumioara la sosea) cu Graeme Dott pentru un loc in sferturile de finala, intr-un meci ce a fost cel putin bizar. Nu prea s-a excelat, nici de o parte nici de cealalata, insa pe final Graeme a dat semne de revenire la “sentimente” mai bune :-))
Primul frame a fost castigat de Robbo, insa Graeme s-a grabit sa egaleze situatiunea, dar sa si preia conducerea la 3-1 cu ajutorul unor break-uri de 53 si 60. Practic daca primele doua frame-uri au durat o eternitate (in principal datorita ploii de lovituri de siguranta), celalalte doua s-au situat la polul opus, Dott “alertand” jocul.
Stephen Hendry si break-ul maxim |
Ultimul meci al serii avea sa surprinda un moment de exceptie, si anume break-ul de 147 de puncte al lui Stephen Hendry. A fost inscris in primul frame jucat impotriva co-nationalului sau, Stephen Maguire, insa si ultimul de acest fel. Desi publicul a fost de-a dreptul fascinat de cel de-al 10 break maxim atins de Hendry in cariera sa de jucator profesionist iar Robertson devenise mult mai interesant de break-ul colegului de peste "drum" decat de ce inscria Dott, Hendry nu a mai putut sa tina pasul cu Maguire in urmatoarele frame-uri. A mai avut o sansa, ce-i drept, in frame-ul imediat urmator insa a rata-o (de fapt au fost mai multe sanse urmate de mai multe ratari), asa ca Maguire a egalat, dar a si incasat urmatoarele doua jocuri (break de 129 realizat) pentru a duce scorul la 3-1.
Hendry a mai avut o zvacnire, castigand la mustata frame-ul urmator, insa Maguire a inchis cu 4-2 imediat ce a avut ocazia.
Ziua cu numarul 5, este totodata si cea care schimba regula de joc, in sferturi jucandu-se dupa “cel mai bun joc din 9”.
15:00 (ora Romaniei)
Mark Williams vs. Stephen Maguire
Mark Selby vs. Graeme Dott
21:00 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Matthew Stevens
Ali Carter vs. Ding Junhui
Program TV:
15:30 – 18:00 (EuroSport)
15:30 - 18:00 (EuroSport 2)
20:55 – 00:00 (EuroSport)
0 comments:
Post a Comment