China Open 2011 - Ziua 1 (partea II)

09:43:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Robbo revine in formula castigatoare
Prima zi a competitiei China Open s-a incheiat cu un wildcard calificat pentru runda "Ultimii 32", Li Hang invingandu-l pe Ken Doherty, un wildcard eliminat, Jin Long fiind invins de Agentul 007 din snooker, Nigel Bond, iar in ceea ce il priveste pe actualul campion mondial Neil Robertson, acesta s-a croit drum frumos, fara mari probleme, spre optimile de finala, trecand de Barry Hawkins.


Din pacate irlandezul Ken Doherty se vede pus in postura de a-si incheia destul de suparat sezonul in snooker, pentru ca nu a reusit sa se califice in Campionatul Mondial si a pierdut disputa sustinuta in fata lui Li Hang.
Chinezutul a pornit la drum setat pe victorie, lovind in break-uri de 68, 78 si 63 pentru 4-0, in timp ce Ken comitea greseala dupa greseala. Totusi, ultimul frame adjudecat de Li a fost unul destul de strans, ca drept dovada urmatorul fiind castigat de irlandez cu un break de 43 de puncte. Mult asteptata revenire totala a lui Doherty nu s-a petrecut insa, Hang reusind sa isi insuseasca si ultimul frame, cu un break de 61 de puncte. 


Ken Doherty, total dezamagit de finalul de sezon
Meciul dintre Neil Robertson si Barry Hawkins nu a avut un inceput prea stralucit, si desi Robbo a castigat frame-ul de deschidere, nu a excelat. Insa ceva s-a intalmplat dupa acest prim frame si australianul a inceput sa joace extrem de bine, asa cum stim ca poate. :-) Nu s-a oprit pana nu a atins scorul de 4-0 (break-uri de 79, 66 si 124), plecand in pauza dintre sesiuni pentru cateva minute de relax. 
Imediat dupa interval, Barry a inscris un break minunat de 128 de puncte, insa nici el nu a mai putut reveni in meci, Robertson incheind intalnirea cu o serie formata dinte-un 28 si un 40. Scor final: 5-1.


Li Hang, un adversar periculos
Avand in vedere ca Jimmy White a fost fortat de imprejurari sa se retraga din competitie, avand probleme cu viza (se pare ca si-a irosit ultima "sansa" cand a jucat in Thailanda), am avut doar trei meciuri de disputat, ultimul fiind cel dintre Nigel Bond si Jin Long.
A fost un meci extrem de luuuung, parca dorind sa compenseze lipsa unei a patra dispute snookeristice si desi Nigel a preluat primele doua frame-uri, raspunsul adversarului sau nu a intarziat sa apara, acesta egaland la 2-2 si chiar preluand conducerea. Insa la cam atat avea sa se rezume aportul chinezutului in acest meci, urmatoarele doua frame-uri fiind incasate de englez. Scor final: 5-3.


Meciurile de astazi:


Incepand cu ora 09:30 (ora Romaniei)
Mark Williams vs. Stephen Lee
Stephen Maguire vs. Mark Davis
Rob Milkins vs. Rouzi Maimaiti
Gerard Greene vs. Yu Delu


Incepand cu ora 14:30(ora Romaniei)
Ding Junhui vs. Kurt Maflin
Shaun Murphy vs. Joe Perry
Graeme Dott vs. Li Hang
Mark Allen vs. Marcus Campbell 

Program TV:
09:30 - 12:30 EuroSport (live)
09:30 - 12:30 EuroSport 2 (live)
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
14:30 - 17:30 EuroSport 2 (live)


0 comments: