China Open 2011 - Ziua 2 (partea I)

13:35:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mark Davis isi incepe evolutia plin de incredere
Ziua secunda a competitiei, cunoscuta sub numele ei complet drept The Bank of Beijing China Open, a inceput cu eliminarea celor doua wildcard-uri, Rouzi Maimaiti pierzand in fata lui Robert Milkins si Yu Delu in fata lui Gerard Greene, in timp ce campionul en-titre, Mark Williams s-a vazut in incapacitate de a-si pastra titlul, fiind invins de Stephen Lee cu scorul "ingrat" de 5-4.


Meciul dintre Robert Milkins si Rouzi Maimaiti a fost primul care a luat sfarsit, englezul reusind sa il invinga pe chinezut cu scorul de 5-1. Robert a fost cel care a preluat primul frame, cu ajutorul unui break de 53, insa Rouzi s-a grabit sa raspunda pe masura, cu o serie formata dintre-un 43 si 61. Din pacate pentru el insa, acest frame avea sa fie primul si ultimul castigat, Milkins avand grija sa le "colecteze" pe cele ramase, cu break-uri de 32, 42, 72 si 52. Numarul magic fiind 2, dupa cum bine vedeti! :-))


Unul dintre cele doua meciuri ce s-au decis a fi televizate, i-a avut ca protagonisti pe scotianul Stephen Maguire si pe englezul Mark Davis, iar rezultatul acestei intalnire avea sa fie unul destul de surprinzator, intrucat dupa ce a ratat calificarea pentru Camionatul Mondial din acest an, Davis pare destul de hotarit pentru a-si incheia sezonul bine. Asa se face ca l-a invins pe Maguire cu scorul de 5-3.
Stephen Lee il invinge pe campionul en-titre
Davis avea sa sparga gheata cu ajutorul unui break de 64 de puncte, insa un 75 strategic inscris de Maguire egala situatiunea la 1-1. Din nou englezul prela conducerea, de aceasta data castigand doua frame-uri la rand cu un 88, insa scotianul nu se lasa mai prejos acaparand si el doua, cu un break de 97.
La 3-3, soarta meciului nu era decisa, insa Mark avea sa incline balanta in favoarea sa, prinzand curaj pentru a insrie un 73 ce il aducea din nou la conducere si un minunat 137 pentru a-si "sigila" victoria! Evolutie extrem de frumoasa!


Gerard Greene a reusit sa il invinga pe chinezul Yu Delu cu scorul de 5-2, dupa ce a castigat primele trei frame-uri cu break-uri de 38, 24 si 39, Delu incercand sa revina in meci cu ajutorul unei serii de 52 si 117, insa Gerand concretizandu-si dominatia cu un set de break-uri in valoare de 37, 53 si 60 de puncte. Loc asigurat in runda "Last 32" pentru englez.


Ultimul meci din seria celor patru si cel de-al doilea televizat de EuroSport, i-a avut ca actori principali pe Mark Williams si Stephen Lee.
Desi meciul a inceput foarte bine pentru galez, acesta inscriind doua break-uri-minune, primul de 100 de puncte, iar cel de-al doilea in valoare de 113, ritmul intalnirii de snooker dintre cei doi a inceput sa fie din ce in ce mai lent, iar in defavoarea lui Williams, Lee egala la 2-2 (break-uri de 86 si 46) si chiar prelua conducerea pentru prima data de la inceputul disputei.


Mark Williams, nu foarte fericit de cum decurg lucrurile
Ceea ce a urmat, a avut gustul de "istoria de repeta", pentru ca, din nou!, Williams avea sa inscrie doua break-uri de peste 100 de puncte, de aceasta data un 104 si un minunat 137, insa Lee forta meciul in frame decisiv si avea sa il si castige. Este adevarat ca Mark a avut sanse bune sa castige ultimul frame, insa a pierdut pozitia de atac pe cand atingea un 53, Stephen venind la masa pentru a inscrie toate bilele ramase (avea nevoie inclusiv de ultima bila neagra) pentru un break de 61 si o victorie definitiva.
Desi eliminarea campionului in exercitiu nu poate fi un lucru imbucurator, acest meci ne demonstreaza inca o data ca snooker-ul nu inseamna doar break-uri mari. Iata si cu patru break-uri de peste 100 de puncte si galezul nu a reusit sa castiga batalia de tacuri. Oricum ar fi, cu totii stim ca Stephen Lee este un jucator grozav si ca meciul de azi nu avea sa fie unul tocmai usor pentru Williams.


Ziua continua insa cu inca patru meciuri:


Incepand cu ora 14:30(ora Romaniei)
Ding Junhui vs. Kurt Maflin
Shaun Murphy vs. Joe Perry
Graeme Dott vs. Li Hang
Mark Allen vs. Marcus Campbell


Program TV:
14:00 - 14:30 EuroSport
14:30 - 17:45 EuroSport (live)
14:30 - 17:30 EuroSport 2 (live)

0 comments: