Campionatul Mondial de Snooker 2011 - Ziua 5 - Gould revine in joc pentru victorie

12:10:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Martin Gould, revenire minunata
Nici bine nu incepuse ziua de ieri si deja aveam parte de ceva dramatism pe langa deja traditionalul snooker de calitate. Martin "Gouldie" Gould a reusit sa revina in joc, dupa ce isi incheiase prima sesiune de joc fiind condus cu 6-3 de Marco Fu, si sa il detroneze pe rezidentul din Hong Kong cu scorul final de 10-8.
La masa alaturata, Rory McLeod si Ricky Walden jucau cel mai lung meci de pana acum al campionatului, intr-un sfarsit glorios Rory castigandu-l cu 10-6.


Desi prima intalnire dintre Gould si Fu nu l-a prea avantajat pe primul numit, Martin a reusit ca peste noapte sa se puna pe picioare, sa puna la munca "motoarele" de campion si sa porneasca inca de la inceputul sesiunii secunde ca o sageata! Avea sa castige cinci frame-uri consecutive pentru a reduce din handicapul creat de scorul partial de 6-3, in favoarea lui Marco. Dar nici macar egalitatea nu l-a multumit, acesta stabilind scorul pentru 8-6. Fantastica revenire pentru jucatorul care inca mai suspina dupa cele petrecute anul trecut la Crucible cand a pierdut la mustat meciul jucat in fata lui Neil Robertson dupa ce il condusese detasat.

Marco FU pleaca acaselu
Insa nici Fu nu s-a lasat mai prejos si din strafundul constiintei de jucator loial acestui sport a gasit puterea pentru o serie de break-uri in valoare de 60 si 100 de puncte pentru a egala la 8-8. Din pacate pentru el actiunea de revenire in joc a fost unica sa "zvacnire", Gould reusind sa incaseze urmatoarele doua frame-uri cu break-uri de 59 si 34 pentru un scor final de 10-8.

Cu o intalnire setata in fata marelui si periculosului Judd Trump, Martin Gould priveste insa cu destul incredere in fortele sale proprii si "isi da" sansa unei foarte posibile izbande.
In ceea ce il priveste pe Fu, este adevarat ca micutul jucator a fost trezit in toiul noptii trecute de alarma de incendiu data in hotelul unde statea si ca acest lucru cu siguranta a avut un impact negativ asupra prestatiei de ieri, insa si actiunea fulgeratoare a adversarului i-a taiat orice avant. 


Rory McLeod si barba "unui barbat adevarat" (spun fanii)
La masa numarul doi, cel mai lung meci si de departe cel mai plictisitor (na, ca am zis-o!) se desfasura intre Rory McLeod si Ricky Walden. Cu o prima sesiune scurtata la numai opt frame-uri, ce ii lasa la egalitate pe cei doi (4-4), batalia secunda a inceput cam pe acelasi model ca in ziua precedenta, adica baietii isi adjudecau frame-uri pe rand.


Totusi, de la 5-5, Rory a zburat lin catre 9-5, Ricky adjudecandu-si doar un frame singuratic pentru a mai reduce din diferenta, urmatorul fiind castigat tot de cel care a dominat meciul (dupa o batalie acerba la adresa coloratelor). Scot final: 10-6


Dincolo insa de multe rasete datorate faptului ca Rory si Ricky au jucat mai let decat un melc, trebuie recunoscut ca cei doi au nervi de otel. Sa rezisti cu capul limpede dupa atat de multe ratari si atat de multe lovituri de siguranta (ce au prevalat in meci) este de admirat. :-)

0 comments: