Wuxi Classic 2011 - semifinalele

20:42:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Capitanul Carter aterizeaza in siguranta in finala
La trei zile de la inceputul editiei 2011 a Wuxi Classic, iata ca am ajuns si in faza semifinalelelor. Si asa cum ne-am obisnuit, dintre cei patru jucatori ramasi pe metereze, doi pleaca mai departe catre marea finala, in timp ce doi vor fi nevoiti sa faca cale intoarsa spre casa. Sau mai bine zis spre Thailanda, in cazul nostru. ;-)

Visul a fost transformat in realitate pentru capitanul Ali Carter, acesta reusind sa il ingenuncheze pe campionul en-titre Shaun Murphy cu scorul de 6-3, in timp ce Mark Selby l-a infrant pe starul local Ding Junhui cu 6-5.


Dimineata pe batranul continet european, desi in vasta si galbena China era deja ora pranzului. Baietii Shaun si Ali isi incepeau meciul. Un meci ce avea sa debuteze destul de incet, probabil tocmai datorita orei mult prea matinale. Cu toate aceastea insa, Carter nu s-a sfiit sa castige primele trei frame-uri ale intalnii snookeristice cu un top break de 58 de puncte.
Murphy, care din pacate nu se regasea in forma pe care a demonstra-o ca o are la purtator in ultimele doua zile, a executat o serie nefericita de lovituri de siguranta, aceasta fiind practic cauza infrangerii sale. Dar a reusit sa isi adjudece un frame chiar inainte de pauza, cu un break de 55 de puncte.


Selby se alatura Capitanului Carter in finala
Imediat dupa pauza de ceai, baietii pareau mult mai antrenati de lupta, Carter extinzandu-si conducerea la 4-1. Murphy insa nu s-a lasat batut si cu ajutorul unui break de 93 de puncte reduce din diferenta la celebrele deja doua frame-uri. 

Cateva minute mai tarziu si dupa 101 puncte colectionate cu mare grija de pe masa, capitanul Ali se vedea la doar un pas de marea finala, transformand scorul in 5-2. Insa finala avea sa se lasa asteptata, pentru ca Murphy a decis sa faca o ultima incercare pentru a reveni in meci, profitand practic de neatentia adversarului sau. Asa se face ca a castigat frame-ul cu numarul opt, urmatorul insa fiind acaparat de micutul Ali.


Ei, si daca prima semifinala nu a avut prea mult dramatism, suspans si artificii, iata a doua a compensat. In timp ce Ding a beneficiat de suportul si sprijnul tututor chinezutilor din sala, Selby demonstra a se afla intr-o forma de zile mari. Nu-i de mirare ca cei doi au ajuns in frame decisiv.


Starul local Ding Junhui paraseste competitia
Pauza avea sa ii gaseasca pe cei doi la egalitate (2-2), cu un break de 75 inscris de Ding si unul de 81 din partea lui Selby. Insa dupa interval, Mark the Shark a preluat fraiele meciului, break-uri in valoare de 134 si 64 aruncandu-l la doar un frame departare de victorie, 5-2.

Il cunoastem insa foarte bine pe Ding. Nu se lasa batut, astfel ca si-a castigat incet, dar sigur, sansa de a juca ultimul frame al acestui meci. Break-uri de 38 si 71 de puncte duceau scorul la 5-4 in favoarea lui Selby, pe cand obtinerea snooker-ului necesar, in cel de-al 10-lea frame, cerea repozitionarea bilei negre pe masa de joc (68-68). Ding a avut grija sa inscrie negricioasa zglobie si iata ca aveam frame decisiv.
Dar suspansul nu a fost prea mult prelungit, break-urile de 63 si 25 inscrise de the Jester from Leicester aducandu-i englezului locul in finala.


Mark il va intalni pe Carter, partenerul sau de grupa de la Cupa Mondiala de Snooker (eveniment ce va debuta pe data de 11 in Thailanda). Ironic, nu? :-P


Iata si programul zilei de maine:
08:00 Ali Carter vs. Mark Selby (prima sesiune)
14:30 Ali Carter vs. Mark Selby (ultima sesiune)
*program actualizat pentru Romania


Program TV:
08:00 - 11:00 EuroSport 2
23:30 - 01:00 EuroSport 2
*avand in vedere ca EuroSport nu va transmite ultima parte a finalei, puteti accesa acest link, alegand din lista competitia de snooker (pont: cautati steagul Chinei - e rosu cu stelutze!) :-P


Finala se joaca sub regula "cel mai bun joc din 17". Personal, cred ca ambii jucatori au sanse bune pentru victorie. Carter este intr-o forma bunicica de joc, in timp ce Selby are o istorie recenta destul  e favorabila in ceea ce priveste turneele din China (vezi finala China Open 2011). Totusi ambii au probleme la capitolul constata in joc, iar daca fluenta in performare nu se va imbunatatii, jocul lor va avea se suferit. 
Multa bafta ambilor jucatori si fie ca cel mai bun sa ridice trofeul! :-)

0 comments: