Campionatul Mondial 2011(etapele de calificare) - Ziua 2

06:36:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Prima runda a etapei secunde, desi destul de scurticica, a vrut sa ne demonstreze ca se prea poate sa avem parte de rezultate interesante chiar si cu doar doua meciuri pe ordinea de zi. Asa ca Reanne Evans ne-a susprins pe toti, in mod placut, evoluand exemplar in fata lui Sam Baird, chiar daca in final a fost invinsa, in timp ce Stephen Rowlings si-a continuat cursa, nelasandu-se intimidat de Jak Jones. No stress! :-))


Cel care a spart gheata in meciul Evans vs. Baird a fost al doilea numit, insa "The Lady of Snooker" a pornit determinata la atac, acaparand frame dupa frame pana ce a stabilit scorul la 3-1 (cel din urma frame fiind castigat la diferenta de doar un punct, 68-67). Sam a reusit sa isi adjudece frame-ul imediat urmator cu ajutorul unui break de 95 si chiar sa egaleze la 3-3, insa Reanne a fost cea care prelua din nou conducerea, incasand frame-ul cu numarul sapte. Din pacate insa avea sa fie si pentru ulima data cand se afla in frunte, Sam plonjand in joc si castigand frame dupa frame. A fost un moment in care Evans ar mai fi putut sa spere ca va reveni in meci, pe cand fiind condusa cu 8-5 a castigat un  frame, insa nu a putut trece mai departe, in final Baird incheind intalnirea cu scorul de 10-6.


Si ghiciti pe cine o sa il aiba drept adversar Sam in runda cu numarul doi din etapa cu acelasi numar? Pe nimeni altul decat "Double T" - thailandezul Thanawat Thirapongpaiboon. Un meci demn de toata atentia noastra! ;-)

Jones si Evans parasesc competitia
In ceea ce o priveste pe Reanne, lasand la o parte faptul ca a pierdut intrevederea cu Sam, nu pot sa nu observ o imbunatatire a tacticii de joc, avand in vedere ca de obicei castiga cam 1-2 frame-uri per meci. E adevarat ca nu a jucat alaturi de un component al topului 16, insa evolutia-i personala nu are legatura cu oponentul ci cu faptul ca "The Lady of Snooker" se pregateste sa "rada" ceva baieti de pe lista, si cred ca in curand va si pune in practica strategia :-))


Meciul cu numarul doi a fost cel dintre Jak Jones si Stephen Rowlings, un meci cat de poate de antrenant (in ciuda scorului), din punctul meu de vedere.
Stephen si-a adjudecat primul frame inscriind o serie frumoasa de 41 si 40 de puncte, Jak a egalat de indata, insa Stephen avea sa ridice stacheta pana la 4-1! Asa ca lui Jones nu il mai ramanea de facut nimic decat sa joace cat se poate de bine ... si a aparut ca o va face avand in vedere ca a castigat frame-ul cu numarul 6, insa ceea ce s-a intalmplat dupa cred ca l-a descumpanit cum nu se poate mai tare. Rowlings a reusit sa inscrie primul break de peste 100 de puncte al etapelor de calificare, un frumos 108, ce il ducea si mai departe de adversarul sau, scorul fiind situat la 5-2. Insa englezul nostru isi dorea o diferentiere si mai clara fata de Jak, asa ca si-a mai adaugat la colectie inca doua frame-uri, pentru 7-2.
E drept ca Jones a incercat sa mai reduca din handicap atunci cand a castigat frame-ul cu numarul 11, insa era putin cam tarziu pentru o revenire, Stephen reusind sa inchida "afacerea" la 10-3.


Runda secunda a etapei cu acelasi numar, incepe cu meciuri si mai interesante, dupa cum urmeaza:


12:00
Kyren Wilson vs. Dermot McGlinchey
Liu Song vs. Michael Judge
James Wattana vs. Justin Astley
Thanawat Thirapongpaiboon vs. Sam Baird
James McBain vs. Issara Kachaiwong
Igor Figueiredo vs. Joe Delaney


16:30
Liu Chuang vs. David Gray
David Morris vs. David Gilbert
Paul Davison vs. Stephen Rowlings
Patrick Wallace vs. Del Smith


21:00 (sesiunea finala)
Kyren Wilson vs. Dermot McGlinchey
Liu Song vs. Michael Judge
James Wattana vs. Justin Astley
Thanawat Thirapongpaiboon vs. Sam Baird
James McBain vs. Issara Kachaiwong
Igor Figueiredo vs. Joe Delaney
* program actualizat pentru Romania


Nu uitati ca puteti urmari evolutia jucatorilor preferati prin intermediul sistemului de scoruri la minut. ;-)

0 comments: