Campionul Paul Hunter English Open 2010

04:34:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Poza obtinuta prin amabilitatea d-ului Steve Starkie
Saptamana trecuta va povesteam despre competitia Paul Hunter English Open, o competitie ce are loc anual in Leeds si este gazduita de Northern Snooker Centre. Amatori si profesionisti din Marea Britanie dar si de peste hotare isi incearca calitatile de jucatori intr-un mediu cat se poate de placut si senin, pentru un experienta unica.
Etapa de calificare pentru acest eveniment s-a desfasurat in perioada 11- 14 Octombrie, iar in perioada 18-20, jucatorii ramasi in lupta si-au demonstrat talentele snookeristice cu si mai multa indarjire. :-)


In total 32 de capete luminate s-au razboit cu tacurile pentru un loc in marea finala. Cel care insa a reusit sa-i dovedesca pe toti cei care i-au opus rezistenta, a fost un baiat timid in Liverpool, cu nume sonor poate mai mult in industria muzicala, decat in cea de snooker: Robbie Williams. :-) Desi inca nu si-a dat "licenta" de profesionist, calitativ este deja unul, avand in vedere taria de caracter si determinarea de a castiga, in ciuda varstei fagede pe care o poseda.


Optimile de finala si-au ales destul de usor castigatorii, Daniel Wells trecand cu 5-0 de Gareth Green, Robbie Williams invingandu-l pe Matt Couch cu 5-2, Kuldesh Johal urmandu-i exemplul si eliminandu-si contra-candidatul , John Asthley cu acelasi 5-2, iar Jamie Barret obtinand un scor de 5-3 in fata celui care a primit "libera trecere" in runda "ultimii 32", David Grace.
Craig Steadman avea sa piarda cu un scor foarte strans de 5-4 meciul sustinut impotriva lui Stephen Craigie, Peter Lines se vedea trimis acasa de catre Chris Norbury cu scorul de 5-2, Robert Valiant parasea competitia in urma infrangerii de 5-3 survenite in urma meciului cu Andrew Norman, iar James Silverwood, cel de-al treilea beneficiar al scutiri de prima runda de joc, avea sa fie piarda cu scorul de 5-4 sansa de a merge mai departe in competitie.


In sferturile de finala, Robbie Williams a trecut cu 5-3 de Daniel Wells, Kuldesh Johal l-a invins cu 5-2 pe Jamie Barret, Stephen Craigie il batea regeste pe Chris Norbury cu 5-0, scor adoptat si in partida Andrew Norman vs. Adam Duffy, incheiata cu victoria primului numit.
Asadar zarurile erau aruncate pentru cele doua semifinale. Prima avea sa ii reuneasca pe Robbie Williams si pe Kuldesh Johal, Robbie fiind cel care isi asigura un loc confortabil in finala cu scorul de 5-3, iar cea de-a doua ii avea ca protagonisti pe Stephen Caigie si Andrew Norman, Stephen fiind cel care se detasa cu un frumos scor de 5-2.


Surle si tambite pentru marea finala de Paul Hunter English Open 2010!!! Lupta destul de acerba, intre un amator si un profesionist datat cu anul 2008. Englezul Stephen Craigie, in varsta de doar 20 de ani isi infrunta compatriotul, Robbie Williams in lupta pentru castigarea marelui trofeu. Scorul insa a inclinat mai mult spre Robbie, care cu 6-4 si un break exraodinar de 137 de puncte isi adjudeca victoria fara urma de indoiala.
In poza de articol ii puteti vedea pe R. Williams (stanga), d-ul S. Starkie (centru) si S. Craigie (dreapta).


Iata si lista break-urilor de 100+, realizate in cadrul PHEO 2010: Chris Norbury (101), Jeff Cundy (107), Nick Jennings (109), Ian Burns (112) si Robbie Williams (128,137).
Aici puteti consulta lista competa a rezultatelor.


Si iata cum inca o data, competitia Paul Hunter English Open isi alege un castigator din randul celor mai ambitiosi si talentati snookeristi. Cu multa munca, incredere si perseverenta Williams a reusit sa castige trofeul, dar si cele 2.000 lire sterline. Ce-i drept nu este un premiu exorbitant, insa experienta de a participa la o asemenea competitie, compenseaza destul de bine, zic eu.
Traditia de a tine in fiecare an aceasta comeptitie si cu precadere redenumirea ei, inca din 2007, fac din Paul Hunter English Open un eveniment snookeristic foarte aproape de sufletele celor care traiesc pentru acest sport.
Seful comitetului de arbitrii al English Association of Snooker & Billiards, d-ul Daniel Lewis ne-a impartasit urmatoarele ganduri: " Este o competitie extraodinara ce reuneste sub acelasi acoperis cei mai buni jucatori amatori in Marea Britanie, alaturi de cateva nume de profesionisti si alte cateva nume din India sau de pe continent."
Intr-adevar, nimic mai adevarat. :-)


Nu pot incheia acest articol fara a multumi in mod special directorului de eveniment si totodata magnificului arbitru, d-ului Steve Starkie, dar si mai sus numitului Daniel Lewis pentru suportul acordat in realizarea acestui umil articol.
Felicitari tanarului castigator Robbie Williams dar si tuturor celor care au ales ca traiasca experienta PHEO din acest an! :-)
Si pentru a inchieta intr-o nota umoristica, iata-l pe Robbie in primii ani de "canto" :-)))))

0 comments: