Shanghai Masters Q - Ziua 2

00:45:00 Ramona Dragomir 0 Comments


Dupa cum spuneam si ieri, se pare ca rundele de calificare pentru Shanghai Masters devin din ce in ce mai tensionate si "fierbinti".

Runda a doua, a cunoscut practic cele mai stranse scoruri, de cele mai multe ori, pe jucatori distantandu-i doar un frame. Ca si in ziua precedenta, am avut parte de break-uri frumoase de peste 100 de puncte: Jimmy Michie (100), Matthew Couch (105), Tony Drago (107), David Morris (109), chinezul Liu Song (114), thailandezul (da, cel cu nume imposibil de pronuntat si de scris...slava cerului ca exista copy-paste! :P) Thanawat Tirapaipongboon (114) iar Liam Highfield cu un spectaculos 138.

Superba prestatie a brazilianului Igor Figueiredo, care s-a impus in fata lui David Gilbert cu 5-4, atingand astfel pragul celei de-a treia runde de calificare, unde va juca cu irlandezul Fergal O'Brien.

Este interesant de evaluat faptul ca 5 meciuri s-au terminat cu scorul de 5-4, si doar unul singur cu 5-0. Miza este intr-adevar mare, iar tinerii "lastari" ai snooker-ului isi cam dau coate pentru a ajunge in septembrie in China. Pana la urma nu sunt de blamat...au muncit mult ca sa ajunga pana aici si vor sa ajunga mai departe. Sunt demni de toata admiratia. :)

Unul dintre cele mai dramatice meciuri, in opinia mea, a fost cel dintre Jimmy White si Liam Highfield, incheiat cu 5-3 in favoarea celui din urma. Dupa ce au plecat la drum cu un 1-1, Liam s-a detasat cu un sigur 4-1, insa nici "The Whirlwind" nu s-a lasat bagubas, venind puternic din urma. Astfel scorul a ajuns la 4-3, insa Liam a fost cel care a revendiat victoria, castigand ultimul frame. E de-a dreptul uimitoare revenirea lui Jimmy si determinarea acestuia, tinand seama de faptul ca trece printr-o perioada deloc usoara.

Daca aveti rabdare sa urmariti pentru fiecare meci in parte scorurile, o sa observati cat de "egal" au jucat "snookeristii". O runda absolut bestiala!

Runda a treia cred ca nu se va dezice si le va intrece pe primele doua in materie de tensiune si dramatism. Printre numele de rasunet se afla Martin Gould dar si castigatorul primului sezon de Shanghai Masters, Dominic Dale.
Ne auzi maine, la o noua runda de snooker adevarat! ;)

0 comments: